Sjokolademuffins

40 min Enkel
Til 12 porsjoner
1,00 poseTORO Sjokolademuffins 335g1,50 dlvann1,00 dlflytende margarin1,00 poseTORO Kremet sjokoladeglasur 140g3,00 ssvann100,00 gromtemperert smør

Tilbehør

100,00 ggrovhakket mørk sjokolade 50-70%12,00 stkmuffinsformer

På jakt etter den ultimate sjokolademuffins oppskriften? Her får du en lettvint oppskrift som inneholder mørk sjokolade, som gjør at den smaker saftig. Serverer du dem varme (da uten glasur) får du deilig, myk, rennende sjokolade som bonus. De fineste muffinsene får du om du bruker muffinsbrett, men sjokolademuffinsene smaker selvfølgelig like godt uten også.

Slik gjør du

  • 1

    Sett stekeovnen på 200 °C (over- og undervarme). Ta smøret til glasuren ut av kjøleskapet. Del evt. smøret opp i terninger så blir det raskere mykt.

  • 2

    Grovhakk sjokoladen. Rør sammen til en jevn røre – Muffinsmiks, 1,5 dl vann og 1 dl flytende margarin (eller 100 g smeltet smør). Tilsett grovhakket sjokolade og rør inn i deigen. Fordel røren i 12 mellomstore muffinsformer. Bruk en isskje til å fordele deigen i hver from om du har det, hvis ikke fungerer det fint med to spiseskjeer. Fyll formene ¾ fulle. Har du muffinsbrett får du ekstra fine muffins.

  • 3

    Stek på midterste rille ca. 15 minutter. Sjekk om muffinsene er ferdig mot slutten av steketiden, ved å stikke en kakenål e.l i midten av en muffins. Er nålen uten flytende røre er muffinsene ferdig. Ønsker du muffins uten glasur? Server da muffinsene med en gang de er ferdig stekt. Varme muffins smaker deilig!

  • 4

    Lag glasur mens muffinsene avkjøler seg på rist. Bland sammen – Glasurmiks og 3 ss vann. Tilsett deretter 100 g mykt smør og pisk med mikser til du har en kremete konsistens. Fordel sjokoladekremglasuren på muffinsene ved hjelp av en teskje. Bruk baksiden av teskjeen til å lage en fin overflate på glasuren. Hold muffinsen i den ene hånden og bruk lette, runde bevegelser fra utsiden og inn for å lage struktur. Gjenta på alle muffinsene. Pynt tilslutt med hakket sjokolade, gjerne din favorittsjokolade.

Dette trenger du