Oppskrifter / Dessert

Sjokolademuffins med Safarikjeks

30 min Enkel
Til 12 porsjoner
1,00 poseTORO Sjokolademuffins 335g1,50 dlvann100,00 gsmeltet smør16,00 stkmuffinsformer

Glasur

1,00 poseTORO Glasurmiks til ostekrem 126g50,00 gmykt smør1,00 pkkremost naturell0,50 pkSafarikjeks

Pynt

0,50 pkSafarikjeks

Muffins og kjeks passer utrolig godt sammen! Her har du en oppskrift med TORO Sjokolademuffins med ostekrem og Safarikjeks med sjokovaniljesmak. Ha litt av kjeksen i ostekremen får å få den perfekte konsistensten mellom krem og knas. Oppskriften gir 12 melllomstore muffins.

Slik gjør du

 • 1

  Sett stekeovnen på 200 °C (ved varmluft 190 °C). Ta smøret til glasuren ut av kjøleskapet. Del evt. smøret opp i terninger så går det raskere å romtemperere det.

 • 2

  Rør sammen 1,5 dl vann og 100 g smeltet smør (eller margarin). Bland inn posens innhold og rør til en jevn røre. Fordel røren i 16 små eller 8 store muffinsformer. Bruk en isskje til å fordele deigen i hver from om du har det, hvis ikke fungerer det fint med to spiseskjeer. Fyll formene ¾ fulle.

 • 3

  Stek på midterste rille. Har du brukt små muffinsformer steker du de i ca. 12 minutter. Store muffins stekes i 15-20 minutter. Sjekk om muffinsene er ferdig mot slutten av steketiden, ved å stikke med en kakenål eller baksiden av en fyrstikk i midten av en muffins. Kommer nålen ut igjen uten flytende deig er muffinsene ferdig.

 • 4

  Lag glasur mens muffinsene avkjøler seg på rist. Bland posens innhold med det myke smøret. Visp sammen til det klumper seg. Tilsett så kremosten og pisk videre til du har en kremete konsistens. Knus en halv pakke Safarikjeks i en blender eller legg kjeksene i en plastpose og bruk et kjevle til å knuse dem. Bland så de knuste kjeksene inn i glasuren med en slikkepott.

 • 5

  Fordel ostekremglasuren med kjeksbiter på muffinsene ved hjelp av en teskje. Bruk baksiden av teskjeen til å lage en fin overflate på glasuren. Hold muffinsen i den ene hånden og bruk lette, runde bevegelser fra utsiden og inn for å lage struktur. Gjenta på alle muffinsene. Pynt tilslutt med halve safarikjeks (for å få de halve så vrir du dem fra hverandre). Server og motta komplimenter!

Dette trenger du