Søk

Sjokolademousse med appelsin til Halloween

Ingredienser til 4 porsjoner

Halloween har i den siste tiden blitt mer og mer populær i Norge, til er stor stas for de små. Gresskarlyktene der man huler ut gresskar, skjærer ut ansikt og setter inn lys kalles Jack-o’-lantern og har blitt knyttet til Halloween helt siden 1866. Selv om gresskar er blitt mer tilgjengelig også i Norge, kan også appelsiner eller mandariner brukes for å lage halloweenpynt. I denne oppskriften brukes de faktisk som dessertskåler til sjokolademousse. Hvorfor ikke bruke halloween som en unnskyldning til å lage en med en rask og enkel dessert, som også kan aktivisere barna? La barna tegne skumle gresskaransikter med sprittusj mens du lager middag. Her er ingen skarpe kniver involvert og figurene blir kjempefine

  • 1,00 pk TORO Sjokolademousse 94 g
  • 2,00 dl melk
  • 2,00 stk appelsinsaft
  • 2,00 stk appelsinskall (kan sløyfes)
  • 6,00 stk appelsiner som skåler

Halloween har i den siste tiden blitt mer og mer populær i Norge, til er stor stas for de små. Gresskarlyktene der man huler ut gresskar, skjærer ut ansikt og setter inn lys kalles Jack-o’-lantern og har blitt knyttet til Halloween helt siden 1866. Selv om gresskar er blitt mer tilgjengelig også i Norge, kan også appelsiner eller mandariner brukes for å lage halloweenpynt. I denne oppskriften brukes de faktisk som dessertskåler til sjokolademousse. Hvorfor ikke bruke halloween som en unnskyldning til å lage en med en rask og enkel dessert, som også kan aktivisere barna? La barna tegne skumle gresskaransikter med sprittusj mens du lager middag. Her er ingen skarpe kniver involvert og figurene blir kjempefine

Slik gjør du:

  1. 1Bland de to posene med TORO Sjokolademousse med 2 dl melk og saften fra 2 appelsiner (ca. 1 dl), og revet appelsinskall fra 2 appelsiner (rives fint, ikke grovt). Pisk med en mikser i 5 minutter.
  2. 2Skjær av toppen høyt oppe på appelsinen slik at du får et lokk. Skjær av et tynt lag av bunnen slik at appelsinen står støtt
  3. 3Hul ut 6 appelsiner med en skje eller isskje – hvis du gjør det over en bolle kan saften siles av og drikkes som juice
  4. 4La barna pynte appelsinene ved å tegne gresskaransikter med tusj (sprittusj gir best resultat) – kan droppes dersom man vil servere dette utenom Halloween.
  5. 5Fordel røren i de uthulede skallene og sett evt. lokket på toppen Sett sjokolademoussen i kjøleskap i minimum 15 minutter. Server og pynt med mynte, revet sjokolade eller appelsinskall

Produkt

Tagger

Høst Vinter