Søk

Saftig sjokoladekake

Ingredienser til 12 porsjoner

En sjokoladekake skal være saftig, myk og smake deilig av sjokolade. Den skal ha sjokoladeglasur og pynt. Aller helst laban seigmenn. Denne oppskriften er for deg som liker sjokoladekaken ekstra saftig, ekstra myk og med ekstra god smak av sjokolade. Det er et ganske enkelt triks for å få til dette og det får du her. Passer til alle anledninger og gir deg ca. 12 saftige kakestykker.

En sjokoladekake skal være saftig, myk og smake deilig av sjokolade. Den skal ha sjokoladeglasur og pynt. Aller helst laban seigmenn. Denne oppskriften er for deg som liker sjokoladekaken ekstra saftig, ekstra myk og med ekstra god smak av sjokolade. Det er et ganske enkelt triks for å få til dette og det får du her. Passer til alle anledninger og gir deg ca. 12 saftige kakestykker.

Slik gjør du:

  1. 1Ta smøret til glasuren ut av kjøleskapet og del i terninger. Sett stekeovnen på 180 °C (over- og undervarme). Rør sammen egg, vann og smør og bland med posens innhold. Rør til en jevn kakedeig.
  2. 2Ha røren i en smurt langpanneform (den som følger med ovnen). Fordel røren jevnt.
  3. 3Stek på nederste rille i ca. 30 minutter. (Steketid avhenger av størrelsen på langpanneformen din). Etter 30 minutter stikker du i midten av kaken med baksiden av en fyrstikk eller en kakenål. Kommer den ut uten flytende deig er kaken ferdig. Om deigen er flytende lar du kaken stå i 3-5 minutter til. Stikk så i kaken igjen. La kaken avkjøles på rist.
  4. 4Lag glasur mens kaken avkjøler seg. Begynn med å lage kaffe (gjerne instant) og la den avkjøle seg (eller bland med litt kaldt vann). Bland det romtempererte smøret med det tørre og visp sammen til det korner seg. Tilsett så en-og-en spiseskje med avkjølt kaffe. (Det er viktig at du tilsetter kaffen litt etter litt så glasuren ikke blir for tynn.) Visp glasuren godt sammen så den blir kremete og luftig.
  5. 5Legg kaken over på et fat. Fordel sjokoladekremglasuren utover kaken ved hjelp av en slikkepott. Pynt etter ønske og server

Produkt