Oppskrifter / Dessert

Saftig gulrotkake

45 min Enkel
Til 12 porsjoner
1,00 dlnøytral olje (raps eller solsikke)2,00 dlvann2,00 stkgulrøtter, fint raspet1,00 poseTORO Bakemiks til Gulrotkake 396g

Ostekremglasur:

50,00 gromtemperert smør125,00 gkremost naturell1,00 poseTORO Glasurmiks til Ostekrem 126g

Her får du hemmeligheten på hvordan du kan lage en ekstra saftig gulrotkake med nydelig ostekremglasur. Tenk at en kake med en grønnsak kan være så god! Gulroten gjør kaken ekstra saftig og rund i smaken. Her er gulrotkaken pyntet med friske jordbær og hakket hvit sjokolade. Oppskriften gir ca. 12 kakestykker

Slik gjør du

 • 1

  Ta smøret til glasuren ut av kjøleskapet (gjerne kvelden før). Del eventuelt smøret i terninger så det raskere får romtemperatur. Sett stekeovnen på 180°C (ved varmluft 170°C).

 • 2

  Rør sammen 2 dl vann og 1 dl nøytral olje. Bland med posens innhold og rør til en jevn røre. Rør inn to finraspede gulrøtter. Legg bakepapir i bunnen av en springform med diameter 22-24 cm og smør formen rundt kantene, (er springformen din mindre eller større, må du tilpasse steketiden). Fordel deigen jevnt i formen ved å riste på den. Stek på midterste rille i ca. 30 minutter. Følg med mot slutten av steketiden. Stikk en kakenål el. i midten av kaken. Kommer den ut igjen uten deig er kaken ferdig. Ta kaken ut av ovnen og la den avkjøle seg på rist. Mens kaken avkjøles lager du ostekremen.

 • 3

  Pisk sammen 125g kremost naturell og 50g mykt, romtemperert smør. Tilsett posen med glasurmiks til ostekrem og pisk til en kremaktig konsistens (bruk gjerne kjøkkenmaskin med hjulvisp). Ps. Er ikke smøret i romtemperatur vil du få smørklumper i glasuren. Skjer det lar du glasuren stå til den kan røres glatt.

 • 4

  Fordel glasuren over den avkjølte kaken ved hjelp av en slikkepott. Skyll jordbærene og skjær de så i skiver inn mot stilken, men ikke helt igjennom. Lag en vifte av skivene og legg på kaken. Hakk hvit sjokolade grovt og dryss over.

Dette trenger du