Søk

Romskipkake

Ingredienser til 24 porsjoner

Romskipkake er en sjokoladekake som er perfekt hvis du en kommende astronaut i familien, eller en som følger rakettoppskytninger og undrer seg over det store verdensrommet. Hva er vel bedre da enn å lage en romskip-bursdagskake? Med et stjerneskudd i enden så blir dette garantert en vinner på bursdagsfesten. Ikke er den vanskelig å lage heller, du trenger bare en sjokoladekake langpanne som utgangspunkt. Oppskriften gir ca. 24 kakestykker.

Romskipkake er en sjokoladekake som er perfekt hvis du en kommende astronaut i familien, eller en som følger rakettoppskytninger og undrer seg over det store verdensrommet. Hva er vel bedre da enn å lage en romskip-bursdagskake? Med et stjerneskudd i enden så blir dette garantert en vinner på bursdagsfesten. Ikke er den vanskelig å lage heller, du trenger bare en sjokoladekake langpanne som utgangspunkt. Oppskriften gir ca. 24 kakestykker.

Slik gjør du:

  1. 1Sett stekeovnen på 180 °C (ved varmluft 170 °C). Ta smøret til glasuren ut av kjøleskapet. Del evt. smøret opp i terninger så går det raskere å romtemperere det.
  2. 2Rør sammen 3,5 dl vann og 200 g smeltet smør (eller 2 dl flytende margarin) og bland med posens innhold. Rør til en jevn røre. Ha røren i en smurt langpanneform ca. 30 x 37 cm. og stek på nederste rille i ca. 20 minutter. (Bruker du en større form (evt. den som følger med ovnen din) må du tilpasse steketiden.) Mot slutten av steketiden sjekker du om kaken er ferdig ved å stikke med en kakenål el. i midten av kaken. Kommer nålen ut igjen uten flytende deig er kaken ferdig. Avkjøl kaken på rist. Du kan lage glasur mens kaken avkjøler seg.
  3. 3Begynn med å lage sterk kaffe (hvis noen barn synes det blir for sterkt kan du erstatte det med melk) og la den avkjøle seg. Bland så det myke smøret med det tørre og visp sammen til det korner seg. Tilsett så en-og-en spiseskje med avkjølt kaffe. (Det er viktig at du tilsetter kaffen litt etter litt så glasuren ikke blir for tynn.) Visp glasuren kratig sammen så den blir kremete og luftig.
  4. 4Skjær opp kaken som anvist under og legg på et stort brett, da den vil være vanskelig å flytte etter på. Dekk kaken med den piskede sjokoladesmørkremen.
  5. 5Pynt med det bursdagsbarnet liker aller best, som seigmenn og non-stop. Kun fantasien setter stopper her, men bruk gjerne iskjeks som jetmotorer med et stjerneskudd inni. OBS! Hvis du bruker et stjerneskudd eller liknende er det viktig at dette ikke peker på noen eller kommer nær brennbart materiale.

Produkt