Oppskrifter / Søt bakst

Romskipkake

60 min Middels
Til 24 porsjoner
1,00 poseTORO Sjokoladekake Langpanne 854g3,50 dlvann2,00 dlflytende margarin1,00 poseTORO Sjokoladeglasur langpanne 350g250,00 gromtemperert smør0,50 dlvann

Pynt

1,00 poseLaban Seigmenn®1,00 poseNonStop®1,00 pkIskjeks

Romskipkake er en sjokoladekake som er perfekt hvis du har en som drømmer om å bli astronaut i familien. Eller kanskje en som følger rakettoppskytninger og undrer seg over det store verdensrommet. Hva er vel bedre da enn å lage en romskipkake til bursdagen? Med et stjerneskudd i enden blir dette garantert en vinner på bursdagsfesten. Ikke er den vanskelig å lage heller, du trenger bare en sjokoladekake langpanne som utgangspunkt.

Slik gjør du

 • 1

  Sett stekeovnen på 180 °C (over- og undervarme). Ta smøret til glasuren ut av kjøleskapet og del den opp i terninger så blir det raskere mykt.

 • 2

  Rør sammen til en jevn røre – Sjokoladekakemiks, 3,5 dl vann og 2 dl flytende margarin (eller 200 g smeltet smør). Ha røren i en bakepapirkledd langpanneform (ca. 30 x 37 cm) og stek på nederste rille i ca. 20 minutter. (Bruker du en større form, evt. den som følger med ovnen din må du tilpasse steketiden). Steker du sjokoladekake for lenge blir den tørr. Mot slutten av steketiden sjekker du om kaken er ferdig ved å stikke en kakenål el. i midten av kaken. Er nålen uten flytende røre er kaken ferdig. Lag glasur mens kaken avkjøler seg.

 • 3

  Bland sammen – Glasurmiks og 0,5 dl vann, tilsett deretter 250 g mykt smør og pisk med mikser til passe tykk glasur.

 • 4

  Skjær opp kaken som anvist under og legg på et stort brett. Kaken vil være vanskelig å flytte etter den er pyntet. Dekk kaken med sjokoladekremglasuren.

 • 5

  Pynt med det bursdagsbarnet liker aller best, som Laban Seigmenn® og NonStop®. Bruk gjerne iskjeks som jetmotorer med et stjerneskudd inni. OBS! Hvis du bruker et stjerneskudd eller liknende er det viktig at dette ikke peker mot noen eller kommer nær brennbart materiale.

Dette trenger du