Regnbuemuffins

50 min Enkel
Til 18 porsjoner
4,00 stkforskjellige konditorfarger1,00 poseTORO Muffins Lyse Storpakning 520g2,50 dlvann1,00 dlflytende margarin18,00 stkmuffinsformer1,00 poseTORO Glasurmiks til ostekrem 126g125,00 gkremost naturell50,00 gromtemperert smør

Regnbue Muffins er for alle! Mange barn synes det er stats med masse farger, og hva passer vel bedre til bursdagsfeiringen enn noen fargesprakende regnbue muffins? Eller skal du kanskje feire pride? Disse muffinsene er søte og gode, og med den syrlige ostekremglasuren på toppen smaker de himmelsk enten de bakes til fest, parade eller dessert.

Slik gjør du

 • 1

  Sett stekeovnen på 200 °C (over- og undervarme). Ta smøret til glasuren ut av kjøleskapet slik at det blir romtemperert, del det i terninger så blir det raskere mykt.

 • 2

  Rør sammen til en jevn røre: – Muffinsmiks, 2,5 dl vann og 1 dl flytende margarin (eller 125 g smeltet smør).

 • 3

  Sett frem 18 mellomstore muffinsformer. De fineste muffinsene får du om du bruker muffinsbrett. Fyll formene ¾ fulle ved hjelp av to spiseskjeer eller en isskje. Stek muffinsene på midterste rille i ca. 15 minutter. Mot slutten av steketiden sjekker du om muffinsene er ferdige, ved å stikke en kakenål e.l i midten av en muffins. Er nålen uten flytende røre er muffinsene ferdig. Lag glasur mens muffinsene avkjøles.

 • 4

  Bland sammen: – Glasurmiks, 125 g kremost naturell og 50 g mykt smør og pisk med mikser til en luftig krem (ca. 5 minutter).

 • 5

  Fordel kremen i 5 små boller (eller kopper) og ha noen dråper konditorfarge i de ulike. Oransje blander du av gul og rød konditorfarge, og lilla blandes av blå og rød.

 • 6

  Ha en og en kopp med glasur i en sprøytepose (om du har det) og sprøyt på muffinsene. Om du ikke har sprøytepose kan du fordele glasuren på muffinsene med en teskje. Lag en fin snurr på toppen ved å bruke baksiden av skjeen.

Dette trenger du