Oppskrifter / Søt bakst

Regnbuekake

60 min Enkel
Til 24 porsjoner
1,00 poseTORO Sjokoladekake Langpanne 854g3,50 dlvann2,00 dlflytende margarin1,00 boksTORO Kremet Sjokoladeglasur 340g

Pynt

1,00 poseSjokoladelinser i forskjellige farger1,00 posemini-marsmallows

Dette er en fargerik sjokoladekake med regnbue av sjokoladelinser. For mange barn er regnbuer morsomt å tegne fordi man får brukt alle fargestiftene på en gang. På regnbuekake får man brukt sjokoladelinser i forskjellige farger. Kaken er ikke vanskelig å lage heller. Og bursdagsbarnet vil bli strålende fornøyd dersom denne kaken kommer på bordet.

Slik gjør du

 • 1

  Sett stekeovnen på 180 °C (over- og undervarme)

 • 2

  Rør sammen til en jevn røre – sjokoladekakemiks, 3,5 dl vann og 2 dl flytende margarin (eller 200 g smeltet smør). Ha røren i en bakepapirkledd langpanneform (ca. 30 x 37 cm) og stek på nederste rille i ca. 20 minutter. (Bruker du en større form, evt. den som følger med ovnen din må du tilpasse steketiden). Steker du sjokoladekake for lenge blir den tørr. Mot slutten av steketiden sjekker du om kaken er ferdig ved å stikke en kakenål el. i midten av kaken, er nålen uten flytende røre er kaken ferdig.

 • 3

  Fordel boksen med Kremet Sjokoladeglasur over kaken ved hjelp av en slikkepott.

 • 4

  Legg to hauger med mini-marsmallows litt nedenfor midten av kaken og med passe mellomrom. Start med å lage den midterste buen med sjokoladelinser i samme farge. Bygg så på med buer i forskjellige farger til kaken har fått en fin regnbue. Lag evt en ramme rundt kaken med sjokoladelinser i forskjellige farger.

Dette trenger du