INGREDIENSER:
1,00 poseTORO Meksikansk gryte 189g8,00 dlvann1,00 bokslinser1,00 bokssorte bønner1,00 stksøtpotet (revet)3,00 sstacosaus (kan sløyfes)2,00 tsspisskummen1,00 tskoriander1,00 tspaprikapulver0,50 buntvårløk0,50 boksmais1,00 pktortillalefser200,00 ggulostGuacamole:
2,00 stkavokado1,00 stklime0,50 stkfrisk koriander0,25 stkchiliMangosalsa:
1,00 stkmango1,00 stkrød chili2,00 stilkervårløk0,50 stklimeQuesadilla er det meksikanske ostesmørbrødet som kan spises til omtrent alle måltider! Prøv denne vegetariske oppskriften på quesedilla med bønne- og søtpotetfyll. En perfekt vri på den klassiske tacokvelden.
Slik gjør du
- 1
Skyll linsene og bønnene, og la de renne av seg. Vask og skrell søtpoteten og rasp på et råskostjern. Hakk opp vårløken og hell av laken på maisen.
- 2
Kok opp den meksikanske gryten sammen med vann, linser, bønner, raspet søtpotet, tacosaus og krydder. Kok opp under omrøring og la koke ca. 20 minutter under lokk. Tilsett hakket vårløk og mais mot slutten av koketiden.
- 3
Guacamole: Mos avokadoene og finhakk koriander og chili. Bland sammen alle ingrediensene.
- 4
Mangosalsa: Skrell og kutt opp mangoen i små terninger. Finhakk, chili og vårløk. Bland godt sammen og skvis over ½ lime. Rør godt sammen så er den klar.
- 5
Fordel fyllet på halvparten av hver lefse, i en halvmåne. Legg på ost og brett over. Stek quesadillaene i en stekepanne på middels varme. La osten smelte og tortillaene bli gylne og lekre. Deles i snipper eller i to og serveres med guacamole og mangosalsa.