Oppskrifter / Dessert

Prinsesseslottkake

60 min Middels
Til 24 porsjoner
1,00 poseTORO Sjokoladekake Langpanne 854g3,50 dlvann2,00 dlflytende margarin1,00 poseTORO Sjokoladeglasur langpanne 350g250,00 gromtemperert smør0,50 dlvann

Pynt

1,00 pkIskjeks1,00 poserosa og lilla smågodt1,00 pkprinsesseflagg

Har du en liten hjemme som synes prinsesser er ekstra stas? Da vil nok denne prinsesseslottkaken være en sikker vinner til bursdagsfeiringen. For å lage en prinsesseslottkake lager du en sjokoladekake langpanne. Du skjærer av ene kortsiden og lager 4 firkanter. Så dekker du kaken og is-kjeksene med glasur. Tilslutt pynter du kaken med det bursdagsbarnet liker aller best. En sikker vinner og den smaker utrolig godt.

Slik gjør du

 • 1

  Sett stekeovnen på 180 °C (over- og undervarme). Ta smøret til glasuren ut av kjøleskapet og del det opp i terninger så blir det raskere mykt.

 • 2

  Rør sammen til en jevn røre – Sjokoladekakemiks, 3,5 dl vann og 2 dl flytende margarin (eller 200 g smeltet smør). Ha røren i en bakepapirkledd langpanneform (ca. 30 x 37 cm) og stek på nederste rille i ca. 20 minutter. (Bruker du en større form, evt. den som følger med ovnen din må du tilpasse steketiden). Steker du sjokoladekake for lenge blir den tørr. Mot slutten av steketiden sjekker du om kaken er ferdig ved å stikke en kakenål el. i midten av kaken. Er nålen uten flytende røre er kaken ferdig. Lag glasur mens kaken avkjøler seg.

 • 3

  Bland sammen – Glasurmiks og 0,5 dl vann, tilsett deretter 250 g mykt smør og pisk med mikser til passe tykk glasur.

 • 4

  Skjær av ene kortsiden på kaken så bred at du kan dele denne og få fire kvadratiske firkanter. Legg kaken over på et fat og smør glasur over kaken. Legg firkantene på hvert hjørne og smør glasur på toppen og på sidene av dem. Ta frem iskjeksene og dekk dem med glasur. Sett en iskjeks på hver sin firkant.

 • 5

  Pynt med det bursdagsbarnet liker aller best.

Dette trenger du