Oppskrifter / Dessert

Popcorn-brownies

60 min Enkel
Til 12 porsjoner
1,00 poseTORO Brownies 552g1,00 dlvann1,00 dlflytende margarin1,00 stkegg

Sjokoladesaus

1,00 dlfløte100,00 gkokesjokolade

Pynt

1,00 poseferdig poppet popcorn1,00 flaskekaramellsaus

Popcorn-brownies er en drøm for alle som elsker kontraster. Det eneste du trenger å gjøre er å bake en brownies og deretter toppe den med sjokoladesaus, ferdig poppet popcorn og tilslutt helle over karamellsaus. Du får en herlig balanse mellom søtt og salt, sprøtt og mykt. Dette vil garantert tilfredsstille alle smaksløker.

Slik gjør du

 • 1

  Sett stekeovnen på varmluft 165 °C. Bland sammen med en slikkepott til en jevn, tykk røre: Browniesmiks, 1 egg, 1 dl vann og 1 dl flytende margarin (eller 100 gram smeltet smør).

 • 2

  Finn frem en rund kakeform (26cm i diameter). Smør formen godt rund kanten og dekk bunnen med bakepapir. Fordel røren i formen ved hjelp av en slikkepott. Stek på midterste rille i 30-35 minutter og avkjøl kaken på rist i formen.

 • 3

  Før servering lager du sjokoladesausen: Hakk 100 g kokesjokolade i biter og ha over i en skål. Kok opp 1 dl fløte og hell over den hakkede sjokoladen. Rør det sammen til det er en jevn saus og la det tykne litt.

 • 4

  Legg den avkjølte browniesen på et kakefat. Hell sjokoladesausen over den avkjølte kaken. Pynt med masse popcorn og hell tilslutt over karamellsaus. Så enkelt og så utrolig godt!

Dette trenger du