Oppskrifter / Kaker

Pavlova med sjokolade

90 min Enkel
Til 12 porsjoner
1,00 TORO Pavlova Marengs 299g1,50 dlvann2,00 ssbakekakao75,00 gmørk sjokolade, hakket

Fyll og pynt

3,00 dlkremfløte3,00 dlvaniljekrem2,00 begerbjørnebær2,00 begerbringebær

Pavlova med sjokolade er dekket med myk vaniljekrem, bringebær, bjørnebær og grovhakket mørk sjokolade. Fristende, eller hva? Pavlova er en super kake fordi kaken enkelt kan varieres i det utallige. Kun kreativiteten setter en stopper. Dermed kan man enkelt sette sitt preg på kaken. Denne sjokoladepavlovaen har deilig smak av sjokolade i marengsbunnen og er pynter med mørk sjokolade. Du velger selvfølgelig den sjokoladen du liker aller best. Kaken gir ca. 12 kakestykker.

Slik gjør du

 • 1

  Sett stekeovnen på 150°C (ved varmluft 140°C). Tøm posens innhold i en bolle og bland inn 1,5 dl vann. Pisk kraftig med en mikser i 10 minutter til marengsen er stiv.

 • 2

  Vend forsiktig inn siktet bakekakao og finhakket mørk sjokolade. Å «vende inn» betyr å forsiktig blande inn slik at luften ikke går ut av marengsen. Bruk gjerne en slikkepott. Det er bare fint med sjokolademønster i marengsbunnen så du trenger ikke røre sjokoladen helt ut. Rører du for lenge eller for hardt vil luften gå ut av marengsen, så vær varsom og ikke bland mer enn nødvendig.

 • 3

  Hell marengsen over på et stekebrett dekket med bakepapir. Form marengsen i runde bevegelser fra midten og ut ved hjelp av en slikkepott. Da får du en fin opphøyning ytterst og en «grop» til vaniljekremen i midten. Marengsbunnen vil da se ut som et rundt basseng, se her for bilder.

 • 4

  Stek marengsbunnen på midterste rille i 60 minutter. La bunnen avkjøles. (Du kan gjerne la den stå over natten).

 • 5

  Rett før servering pynter du kaken. Legg marengsbunnen forsiktig over på et serveringsfat. Pisk ca. 3 dl fløte til krem (følg godt med så kremen ikke blir til smør). Mens kremen piskes rører du vaniljekremen myk. Vend forsiktig vaniljekremen inn i kremen ved hjelp av en slikkepott og fordel over marengsbunnen. (Samme her som over, jo mindre du rører jo mer luftig forblir kremen.) Skyll bærene godt og la de tørke på et kjøkkenpapir el. Grovhakk sjokoladen. Fordel bærene over vanilijekremen og dryss grovhakket sjokolade over til slutt.

Dette trenger du