Søk

Pavlova med pasjonsfrukt

Den ultimate sommerkaken!

Ingredienser til 12 porsjoner

Pavlova med pasjonsfrukt er en frisk og sommerlig festkake som passer like godt til 17.Mai som til dessert en sen sommerkveld. Den sprø og litt seige marengsbunnen smaker supergodt med vaniljekrem og friske bær og toppet med pasjonsfrukt blir den rett og slett uimotståelig. Syrligheten i pasjonsfrukten står i perfekt kontrast til den søte vaniljekremen og gjør denne kaken til en sikker vinner på kakebordet. Oppskriften er overraskende enkel og du kan fint lage bunnen dagen før slik at kun pyntingen gjenstår og du kan kose deg med dette før servering.

  • 1,00 pose TORO Marengs Pavlova 299 g
  • 3,00 dl vann
  • Pynt

  • 6,00 dl kremfløte
  • 6,00 dl vaniljekrem
  • 1,00 pk blåbær
  • 1,00 pk bringebær
  • 1,00 pk jordbær
  • 1,00 pk rips
  • 3,00 stk pasjonsfrukt

Pavlova med pasjonsfrukt er en frisk og sommerlig festkake som passer like godt til 17.Mai som til dessert en sen sommerkveld. Den sprø og litt seige marengsbunnen smaker supergodt med vaniljekrem og friske bær og toppet med pasjonsfrukt blir den rett og slett uimotståelig. Syrligheten i pasjonsfrukten står i perfekt kontrast til den søte vaniljekremen og gjør denne kaken til en sikker vinner på kakebordet. Oppskriften er overraskende enkel og du kan fint lage bunnen dagen før slik at kun pyntingen gjenstår og du kan kose deg med dette før servering.

Slik gjør du:

  1. 1Sett stekeovnen på 140°C varmluft. Tøm posenes innhold i bakebollen og bland inn vann. Pisk kraftig i 10 minutter til marengsen er stiv.
  2. 2Ta frem to stekebrett og dekk med bakepapir. Tegn en sirkel med diameter på 25-30 cm på hver av platene så blir de like store. Hell halvparten av marengsen på det ene stekebrettet og form til en rund kake ved hjelp av en slikkepott. Gjenta på det andre stekebrettet. Form så marengsbunnene i runde bevegelser fra midten og ut. Da får du en fin kant rundt kaken og en «grop» til vaniljekrem og bær i midten, som på bildet.
  3. 3Sett de to stekebrettene på hver sin rille i ovnen og stek i 60 minutter, (NB!. har du ikke varmluft, må du steke en og en av gangen). Etter 60 min sjekker du at bunnene er sprø i midten før du tar de ut og lar de avkjøles.
  4. 4Pisk fløten til krem (følg godt med så kremen ikke blir til smør). Rør vaniljekremen myk og vend inn i kremen ved hjelp av en slikkepott. Her er det litt viktig at du ikke rører for mye, da vil luften gå ut av kremen.
  5. 5Skyll bærene godt og la de tørke på litt kjøkkenpapir. Skjær jordbær i skiver og ta av stilken. Skjær pasjonsfrukten i to og grav ut innmaten med en teskje og ha i en liten skål.
  6. 6Rett før servering: Sett den ene marengsbunnen forsiktig på et serveringsfat. Bunnen er skjør så vær varsom. Bre over halvparten av vaniljekremen. Pynt så med ca. halvparten av bærene (ikke rips) og fordel halvparten av pasjonsfrukten over bærene. Legg forsiktig marengsbunn nummer to på toppen, fordel resten av vaniljekremen over og pynt med bær og resten av pasjonsfrukten. Pynt med rips helt til slutt. Kaken er nå klar for servering!

Produkt

Lag klar bunnen dagen før!

Lag gjerne maregnsbunnen dagen før så er det kun pisking av krem og pynt som gjenstår før servering. Dette bør dog gjøres rett før servering så bunnen holder seg sprø og fin.

Denne kaken er glutenfri!

Denne kaken er helt glutenfri og egner seg derfor ypperlig til servering i store lag.