Oppskrifter / Dessert

Pavlova i glass

60 min Enkel
Til 12 porsjoner
1,00 poseTORO Pavlova Marengs 299g1,50 dlvann3,00 dlvaniljekrem3,00 dlkremfløte

Fyll og pynt

1,00 begerblåbær2,00 begerjordbær eller bringebær

Pavlova i glass er enkel å lage, enkel å servere og smaker himmelsk. Desserten passer til utallige anledninger, enten om du skal ha noe til 17. Mai eller til gjester i juleselskap. Det søte kombinert med bær gir en dessert som leverer på det søte men med en deilig friskhet. Desserten gir også en fin kombinasjon av ulike teksturer. Ikke bare mykt, ikke bare crunsj. Med pavlova får du det sprø fra marengsen og det myke fra kremen og noe midt imellom fra frukt og bær. Denne oppskriften gir 12 porsjoner.

Slik gjør du

 • 1

  Sett stekeovnen på 140°C varmluft. Tøm posens innhold i en bolle og tilsett 1,5 dl vann. Pisk kraftig med en mikser i 10 minutter til marengsen er stiv. En stiv marengs er viktig for å få en luftig marengs. Ikke rør rundt i marengsen etter pisking, da vil luften gå ut av marengsen.

 • 2

  Sett 24 små marengstopper på to bakepapirkledde stekeplater ved hjelp av to spiseskjeer (obs. pass på så du ikke lager de større enn serveringsglasset). Ikke trykk de flate men la de få være fluffy og høye).

 • 3

  Sett begge stekebrettene inn i ovnen og la steke i ca. 50 minutter (de skal ikke bli brune, men det er viktig at de får steke nok hvis ikke blir de vanskelig å jobbe med). Følg med mot slutten av steketiden. Sett marengsen til avkjøling.

 • 4

  Rett før servering pisker du ca. 3 dl fløte til krem. Rør vaniljekremen myk i en bolle og bland forsiktig med kremen ved hjelp av en slikkepott (jo mindre du rører og mer kremete holder den seg). Legg en marengstopp i bunnen av et serveringsglass. Fordel 1-2 ss vaniljekrem over og dander med bær. Legg så et nytt lag, først marengs, så vaniljekrem og topp glasset med bær. Voila klar til servering.

Dette trenger du