Panna Cotta med multer

Multer er bær med lang tradisjon i Norge. De vokser vilt på myrene i fjellet og modnes på sensommeren. Mange nordmenn har som tradisjon å ta turen til fjells og vandre fra myr til myr for å fylle spann med multer om sommeren. Multene legges på glass og fryses ned for å sikre tilgangen året gjennom og hemmeligheter om de beste multestedene blir ofte godt bevart. Panna Cotta med multer er en herlig avveksling til den tradisjonelle multekremen, som de du samler rundt bordet garantert vil elske. Det er ekstra gøy når man klarer å overraske gjestene med en spennende dessert som avslutning på måltidet, og hva er vel bedre enn en deilig Panna Cotta toppet med en bærsaus av de tradisjonelle multene?

260 min

Ingredienser

( 6 porsjoner )

1 pk Panna Cotta

3 dl melk

3 dl fløte

200 g multer

100 g melis

Evt multer til pynt

Fremgangsmåte

1. Bland de to posene fra pakken med TORO Panna Cotta med 3 dl melk og 3 dl kremfløte.

2. Kok opp under omrøring. Fordel Panna cottaen i seks serveringsglass.

3. Sett Panna cottaen i kjøleskap i 4 timer, eller til den har stivnet.

4. Mens Panna cottaen stivner i kjøleskapet kan du lage bærsausen. Bland 200 g multer med 100 g melis. Bruk en foodprosessor for å kjøre bærsausen glatt og press den gjennom en sil for å fjerne overflødige frø.

5. Hell multesausen over Panna cottaen før servering.

Tips: