Oppskrifter / Dessert

Panna Cotta med bær

120 min Middels
Til 6 porsjoner
1,00 pkTORO Panna Cotta 84g3,00 dllettmelk3,00 dlkremfløte

Toppinger

100,00 gblåbær100,00 gbringebær100,00 gmulter150,00 gmelis

Panna cotta med bær i små glass er en dekorativ og morsom måte å servere dessert på. Du trenger ikke å lage en stor porsjon til hver gjest, men kan heller sette frem mange små glass med ulike smaker. Slik får alle muligheten til å prøve panna cotta med forskjellige toppinger. De friske og fargerike bærene gjør desserten ekstra appetittvekkende, og mange vil nok fristes til å ta for seg av flere glass. Dessuten er buffeten enkel å lage, men ser likevel veldig flott ut. Denne oppskriften gir 6 porsjoner eller ca. 20 små glass.

Slik gjør du

  • 1

    Sett frem ca. 20 små serveringsglass, f.eks. akevittglass, shotteglass etc. kan brukes.

  • 2

    Bland begge posene TORO Panna Cotta med 3 dl melk og 3 dl kremfløte i en kasserolle.

  • 3

    Kok opp under omrøring og fordel raskt Panna Cottaen i glassene.

  • 4

    Sett Panna Cottaen i kjøleskap til den har stivnet, ca. 4 timer.

  • 5

    Mens Panna Cottaen står i kjøleskapet kan du lage bærsauser (bringebær, blåbær, multer og jordbær passer alle godt til Panna Cotta). Bland bærene hver for seg med 50 g melis. Bruk en foodprosessor eller stavmikser for å kjøre bærsausene glatte. Press dem gjennom en sikt for å fjerne overflødige frø.

  • 6

    Rett før servering heller du et ønsket lag med bærsaus over panna cottaen og pynt gjerne med friske bær hvis du har.

Dette trenger du