Oppskrifter / Dessert

Panna cotta jul

260 min Enkel
Til 6 porsjoner
100,00 gmelis225,00 gjordbær eller bringebær2,00 tskardemomme3,00 dlfløte3,00 dlmelk1,00 pkTORO Panna Cotta 84g

Panna Cotta jul med rød bærcoulis kombinerer julefargene hvit og rød og er perfekt som dessert til juleselskapet. Pynter du litt ekstra med julebånd eller kanskje en sukkerstang, så har du en dessert som sier mer jul enn noe annet og som garantert vil sette gjestene dine i julestemning. I tillegg til fargekombinasjonen har selve Panna Cottaen blitt tilsatt kardemomme, noe som gjør underverker for å sikre den ekstra lille julesmaken. Når man i tillegg kan lage desserten dagen før, og sette i kjøleskapet over natten- da sikrer man litt ekstra julefred i forberedelsene til selskapet. Denne oppskriften gir 6 porsjoner.

Slik gjør du

  • 1

    Bland de to posene fra pakken med TORO Panna cotta med 3 dl melk, 3 dl kremfløte og 2 ts kardemomme.

  • 2

    Kok opp under omrøring. Fordel Panna cottaen i seks serveringsglass.

  • 3

    Sett Panna cottaen i kjøleskap i 4 timer, eller til den har stivnet.

  • 4

    Mens Panna cottaen stivner i kjøleskapet kan du lage bærsausen. Bland 225 g bær (både bringebær og jordbær egner seg godt til Panna cotta) med 100 g melis. Bruk en foodprosessor for å kjøre bærsausen glatt og press den gjennom en sil for å fjerne overflødige frø.

  • 5

    Hell et ønsket lag med bærsaus over Panna Cottaen før servering.

  • 6

    Pynt og server

Dette trenger du