Oppskrifter / Dessert

Panna cotta jul

260 min Enkel
Til 6 porsjoner
1,00 pkTORO Panna Cotta 84g3,00 dlmelk3,00 dlkremfløte

Tilsetning

1,00 tskardemomme

Bærsaus

225,00 gjordbær eller bringebær100,00 gmelis

Pynt

6,00 stksukkerstenger1,00 stkJulebånd til pynt rundt glassene

Panna cotta jul med rød bærsaus er en dessert som oser av jul. Den har en hvit og kremet base med smak av kardemomme, som gir den et julete preg. På toppen har den en rød og syrlig saus laget av bær, som gir en fin kontrast i både farge og smak. Desserten er enkel å lage, og du kan forberede den dagen før du skal servere den. Da kan du bruke tiden på å pynte den med noen julebånd eller sukkerstenger, og lage en dessert som vil glede og imponere gjestene dine. Dette er en dessert som passer perfekt til juleselskapet, og som vil sette alle i julestemning. Denne oppskriften gir 6 porsjoner.

Slik gjør du

  • 1

    Sett frem 6 serveringsglass, gjerne fine stettglass om du har.

  • 2

    Bland begge posene TORO Panna Cotta med 3 dl melk, 3 dl kremfløte og 1 ts kardemomme i en kasserolle.

  • 3

    Kok opp under omrøring og hell raskt over i glassene. Sett desserten i kjøleskap til den har stivnet, ca. 4 timer.

  • 4

    Mens Panna Cottaen står i kjøleskapet kan du lage bærsausen (både bringebær og jordbær egner seg godt til Panna Cotta). Bland 225 g bær med 100 g melis og bruk en foodprosessor eller stavmikser for å kjøre bærsausen glatt. Press den gjennom en sikt for å fjerne overflødige frø.

  • 5

    Rett før servering heller du et ønsket lag med bærsaus over panna cottaen og pynt gjerne med sukkerstenger og julebånd.

Dette trenger du