Oreomuffins

Muffins kan varieres på mange forskjellige måter og blir ofte ekstra gode hvis man legger til en ingrediens eller to, som bær i røren eller en god glasur på toppen. Her får du oppskriften på hvordan du kan lage Oreomuffins med den knallgode kombinasjonen av ostekrem og mørk sjokoladekjeks. Disse er superenkle å lage og med halve oreokjeks som pynt er de klare til å innta et hvert kakebord. De fineste muffinsene får du om du bruker muffinsbrett, men muffinsene smaker like godt uten også. Oppskriften gir 16 små eller 8 store muffins.

30 min

Ingredienser

( 4 porsjoner )

1 pose Sjokolademuffins

1,5 dl vann

100 g smeltet smør

16 stk muffinsformer

Glasur:

1 pose Glasurmiks til Ostekrem

50 g mykt smør

1 pk kremost naturell

0,5 pk oreokjeks

Pynt:

0,5 pk oreokjeks

Fremgangsmåte

1. Sett stekeovnen på 200 °C (ved varmluft 190 °C). Ta smøret til glasuren ut av kjøleskapet. Del evt. smøret opp i terninger så går det raskere å romtemperere det.

2. Rør sammen 1,5 dl vann og 100 g smeltet smør (eller margarin). Bland inn posens innhold og rør til en jevn røre. Fordel røren i 16 små eller 8 store muffinsformer. Bruk en isskje til å fordele deigen i hver from om du har det, hvis ikke fungerer det fint med to spiseskjeer. Fyll formene ¾ fulle.

3. Stek på midterste rille. Har du brukt små muffinsformer steker du de i ca. 12 minutter. Store muffins stekes i 15-20 minutter. Sjekk om muffinsene er ferdig mot slutten av steketiden, ved å stikke med en kakenål eller baksiden av en fyrstikk i midten av en muffins. Kommer nålen ut igjen uten flytende deig er muffinsene ferdig.

4. Lag glasur mens muffinsene avkjøler seg på rist. Bland posens innhold med det myke smøret. Visp sammen til det klumper seg. Tilsett så kremosten og pisk videre til du har en kremete konsistens. Knus 8 oreokjeks (ca. 1/2 pakke) i en blender eller legg kjeksene i en plastpose og bruk en kjevle til å knuse dem. Bland så de knuste kjeksene inn i glasuren med en slikkepott.

5. Fordel ostekremglasuren med oreobiter på muffinsene ved hjelp av en teskje. Bruk baksiden av teskjeen til å lage en fin overflate på glasuren. Hold muffinsen i den ene hånden og bruk lette, runde bevegelser fra utsiden og inn for å lage struktur. Gjenta på alle muffinsene. Pynt tilslutt med halve oreokjeks (for å få de halve så vrir du dem fra hverandre). Server og motta komplimenter!

Tips: