Søk

Mumie-brownies til Halloween

Ingredienser til 16 porsjoner

Ingen Halloweenfeiring uten skumle kaker på kakebordet! Mumiebrownies er saftige browniesstykker toppet med en syrlig ostekremglasur med en deilig smak av ekte vanilje. Denne oppskriften gir ca 12 store, eller 16 litt mindre mumiebrownies."

Ingen Halloweenfeiring uten skumle kaker på kakebordet! Mumiebrownies er saftige browniesstykker toppet med en syrlig ostekremglasur med en deilig smak av ekte vanilje. Denne oppskriften gir ca 12 store, eller 16 litt mindre mumiebrownies."

Slik gjør du:

  1. 1Ta smøret og kremosten ut av kjøleskapet i god tid så det rekker å bli mykt. Dette er essensielt for å unngå klumper i glasuren.
  2. 2Sett stekeovnen på varmluft 165 °C. Rør sammen 1 egg, 1 dl vann og 100 gram smeltet smør (eller 1 dl flytende margarin). Bland sammen med posens innhold og rør til en jevn, tykk røre.
  3. 3Fordel deigen i en langpanneform på ca. 20×30 cm. Smør formen og legg bakepapir i bunnen. Fordel røren jevnt ved hjelp av en slikkepott. Stek på midterste rille i 25-30 minutter. Alle ovner er forskjellige så følg godt med mot slutten av steketiden.
  4. 4Avkjøl kaken i formen. Mens kaken avkjøles lager du glasuren.
  5. 5Bland glasurmiksen til ostekrem og tilsett det myke smøret og kremosten. Visp kraftig til du får en kremete konsistens. Del kaken i porsjonsstykker og ha ostekremglasuren i en sprøytepose (eller vanlig liten plastpose). Klipp hull i tuppen av sprøyteposen sånn at 1/2 åpningen blir ca 1 cm bred. Sprøyt ostekremglasur på browniesstykkene i sikk-sakk mønster. Pynt til slutt med to NonStop som øyne.

Glutenfri?

Ved bruk av TORO Fri Glutenfri Brownies er disse browniesspøkelsene glutenfrie.

Hastverk?

Du kan gjerne lage brownien dagen før, men vent med å skjære en opp og pynte til dagen den skal serveres.