Oppskrifter / Dessert

Mumie-brownies til Halloween

60 min Enkel
Til 16 porsjoner
1,00 poseTORO Brownies 552g1,00 stkegg1,00 dlflytende margarin1,00 dlvann1,00 poseTORO Glasurmiks til ostekrem 126g125,00 gkremost naturell50,00 gromtemperert smør

Pynt

1,00 poseNonStop

Hvis du vil lage noe godt og morsomt til halloweenfeiringen, kan du prøve å lage mumie-brownies. Dette er saftige browniesstykker som er dekket med en syrlig ostekremglasur med ekte vanilje. For å gjøre dem om til mumier, kan du bruke et sprøytesett eller en plastpose med et hull i hjørnet, og sprøyte glasuren i striper over browniesene. Til slutt kan du feste to NonStop eller rosiner som øyne på hver mumie. Plutselig har du laget noen søte og skremmende mumie-brownies som alle vil elske! Oppskriften gir ca. 12 store, eller 16 litt mindre mumie-brownies.

Slik gjør du

 • 1

  Ta smøret og kremosten ut av kjøleskapet i god tid så det rekker å bli mykt. Dette er viktig for å unngå klumper i glasuren.

 • 2

  Sett stekeovnen på varmluft 165 °C. Bland lett sammen med slikkepott til en jevn røre: Browniesmiks, 1 egg, 1 dl vann og 1 dl flytende margarin (eller 100 g smeltet smør)..

 • 3

  Fordel røren i en liten bakepapirkledd langpanneform (ca. 20×30 cm). Stek på midterste rille ca. 25 minutter. Alle ovner er forskjellige så følg godt med mot slutten av steketiden, den må ikke bli for mye stekt. Avkjøl kaken i formen.

 • 4

  Mens kaken avkjøles lager du glasuren. Pisk til luftig krem, ca. 5 min i mikser: Glasurmiks, 125 g kremost naturell og 50 g mykt, romtemperert smør.

 • 5

  Del kaken i porsjonsstykker og ha ostekremglasuren i en sprøytepose (eller en liten plastpose). Klipp hull i tuppen av sprøyteposen sånn at åpningen blir ca. 1 cm bred. Sprøyt ostekremglasur på brownies-stykkene i sikk-sakk mønster. Pynt til slutt med to NonStop eller rosiner som øyne.

Dette trenger du