Oppskrifter / Dessert

Monstermuffins til Halloween

40 min Enkel
Til 12 porsjoner
1,00 poseTORO lyse muffins 331g1,50 dlvann1,00 dlflytende margarin12,00 stkmuffinsformer

Glasur

500,00 gmelis1,00 stkgrønn konditorfarge

Pynt

1,00 pkPynte-øyne (kjøpes feks på Jernia eller Panduro)1,00 stkSvart glasur-gele på tube evt. bruk litt smeltet sjokolade1,00 poseGrønt smågodt (her er det brukt sure grønne hodeskaller)

Monstermuffins til halloween er en kreativ variant av lyse muffins som smaker skummelt godt. Denne enkle oppskriften på muffins er et supert tips for skikkelig halloweenstemning på kakebordet og faller garantert i smak hos både barn og voksne. Oppskriften gir ca. 12 halloweenmuffins.

Slik gjør du

 • 1

  Sett stekeovnen på 200 °C (over- og undervarme).

 • 2

  Rør sammen til en jevn røre: – Muffinsmiks, 1,5 dl vann og 1 dl flytende margarin (eller 100 g smeltet smør).

 • 3

  Sett frem 12 mellomstore muffinsformer. De fineste muffinsene får du om du bruker muffinsbrett, men det går også fint uten. Bruk da to muffinsformer. Fyll formene ¾ fulle ved hjelp av to spiseskjeer eller en isskje. Stek muffinsene på midterste rille i ca. 15 minutter.

 • 4

  Mot slutten av steketiden sjekker du om muffinsene er ferdige, ved bruk av en kakenål e.l. Er nålen uten flytende røre er muffinsene ferdig. Lag glasur mens muffinsene avkjøles.

 • 5

  Bland sammen melis, med en spiseskje vann av gangen til du får en passe tykk melisglasur. Den skal være slik at den ikke renner for mye, samtidig som den ikke oppleves som tørr. Tilsett grønn konditorfarge én og én dråpe av gangen og rør ut, jo flere dråper, jo mørkere grønnfarge, så tilpass etter eget ønske. Pynt til slutt med øyne og grønt godteri som antenner eller ører. Lag munn med svart glasur gele på tube eller litt smeltet sjokolade.

Dette trenger du