Oppskrifter / Dessert

Monstermuffins til Halloween

40 min Enkel
Til 12 porsjoner
1,00 poseTORO lyse muffins 331g1,50 dlvann1,00 dlflytende margarin12,00 stkmuffinsformer

Glasur

500,00 gmelis1,00 stkgrønn konditorfarge

Pynt

1,00 pkKakepynt-øyne1,00 stkSvart glasur-gele på tube evt. bruk litt smeltet sjokolade1,00 poseGrønt smågodt (her er det brukt sure grønne hodeskaller)

Hvis du vil lage noen monstermuffins som smaker skummelt godt, er denne oppskriften perfekt for deg. Disse lyse muffinsene er enkle å lage og dekorere, og de skaper en morsom halloweenstemning på bordet. De faller i smak hos både barn og voksne, og du kan variere fargen og formen på øynene og munnen etter eget ønske. Oppskriften gir ca. 12 halloweenmuffins.

Slik gjør du

 • 1

  Sett stekeovnen på 200 °C (over- og undervarme).

 • 2

  Rør sammen til en jevn røre: muffinsmiks, 1,5 dl vann og 1 dl flytende margarin (eller 100 g smeltet smør).

 • 3

  Sett frem 12 mellomstore muffinsformer. De fineste muffinsene får du om du bruker muffinsbrett, men det går også fint uten (bruk gjerne to muffinsformer oppi hverandre for stivere former). Fyll formene ¾ fulle ved hjelp av en isskje eller en annen stor skje. Stek muffinsene på midterste rille ca. 15 minutter.

 • 4

  Mot slutten av steketiden sjekker du om muffinsene er ferdig, ved hjelp av en kakenål e.l. Er nålen uten flytende røre er muffinsene ferdig. Lag glasur mens muffinsene avkjøles.

 • 5

  Bland sammen melis, med en spiseskje vann av gangen til du får en passe tykk melisglasur. Den skal være slik at den ikke renner for mye, samtidig som den ikke oppleves som tørr. Tilsett grønn konditorfarge, én og én dråpe til du får den grønnfargen du ønsker. Pynt til slutt med øyne og grønt godteri som antenner eller ører. Lag munn med svart glasurgele på tube eller litt smeltet sjokolade.

Dette trenger du