Oppskrifter / Kaker

Mini Pavlova

90 min Enkel
Til 9 porsjoner
1,00 TORO Pavlova Marengs 299g1,50 dlvann

Pynt

3,00 dlkremfløte3,00 dlvaniljekrem2,00 stkmango5,00 stkpasjonsfrukt

Mini Pavlova med friske tropiske frukter smaker ikke bare himmelsk godt men løfter dessertbordet til nye høyder. Den er perfekt som dessert og herlig frisk og søt på samme tid. Du kan lage bunnene dagen i forveien og pynte de rett før servering. Enklere blir det ikke. Du velger selv om du vil gå for den tradisjonelle toppingen med bær eller en med tropisk vri som du ser eksempel på her. Oppskriften gir 9 marengsbunner.

Slik gjør du

  • 1

    Sett stekeovnen på 140°C (over- og undervarme). Tøm posens innhold i bakebollen og tilsett 1,5 dl kaldt vann. Pisk kraftig med en mikser i 10 minutter til marengsen er stiv.

  • 2

    Dekk et stekebrett med bakepapir. Fordel marengsen på 9 emner som du setter på stekebrettet ved hjelp av en spiseskje (3×3). (Et emne er cirka en raus spiseskje). Du får plass til alle ni på et stekebrett, men de vil da gå litt i hverandre. (Ønsker du perfekte runde maregnsbunner eller har en liten ovn kan det være lurt å bruke to stekebrett). Form hver av emnene til en rund, liten marengsbunn ved hjelp av spiseskjeen. Bruk baksiden av skjeen og form en fordypning i midten av hver marengsbunn og bre bunnen utover fra midten. Hver av de ni marengsbunnene skal se ut som et rundt basseng, (men obs. viktig at bunnen har litt tykkelse i midten). Stek marengsbunnene i midten av ovnen i 50 – 60 minutter og la de avkjøles.

  • 3

    Ta av skallet på mangoene og del i tynne skiver. Visp kremfløten til krem. Kremen skal være stiv, men ikke kornete. Rør vaniljekremen myk og vend forsiktig inn i kremen ved bruk av en slikkepott. (Bland så forsiktig som mulig å kremen ikke faller sammen). Fordel kremen i hver av marengsbunnene ved hjelp av en spiseskje og dander med fire-fem tynne skiver med mango og frøene fra en halv pasjonsfrukt. Pynt med mynte og server.

Dette trenger du