Oppskrifter / Dessert

Mini pavlova til 17. mai

60 min Enkel
Til 9 porsjoner
1,00 poseTORO Pavlova Marengs 299g1,50 dlvann

Fyll og pynt

2,00 begerbringebær3,00 dlkremfløte3,00 dlvaniljekrem2,00 stkjordbær2,00 begerfriske blåbær

Mini Pavlova til 17. Mai er perfekt når du skal imponere med en flott dessert i flaggets fargeprakt. Disse fantastiske mini pavlovaene til 17.mai med blåbær og granateple smaker friskt av vår og feiring og gjør seg utrolig godt på et festpyntet bord. Selve pavlovaene kan du lage dagen i forveien, slik at kun pyntingen gjenstår på selve dagen. Hipp, hipp hurra! Oppskriften gir 9 marengsbunner. Er dere færre er det ikke noe i veien for å oppbevare marengsbunnene som blir til overs. De holder seg godt i en tett boks.

Slik gjør du

 • 1

  Sett stekeovnen på 150°C (ved varmluft 140°C). Tøm posens innhold i bakebollen og tilsett 1,5 dl kaldt vann. Pisk kraftig med en mikser i 10 minutter til marengsen er stiv.

 • 2

  Dekk et stekebrett med bakepapir. Fordel marengsen på 9 emner som du setter på stekebrettet ved hjelp av en spiseskje (3×3). (Et emne er cirka en raus spiseskje). Du får plass til alle ni på et stekebrett, men de vil da gå litt i hverandre. (Ønsker du perfekte runde maregnsbunner eller har en liten ovn kan det være lurt å bruke to stekebrett). Form hver av emnene til en rund, liten marengsbunn ved hjelp av spiseskjeen. Bruk baksiden av skjeen og form en fordypning i midten av hver marengsbunn og bre bunnen utover fra midten. Hver av de ni marengsbunnene skal se ut som et rundt basseng, (men obs. viktig at bunnen har litt tykkelse i midten). Stek marengsbunnene i midten av ovnen i 50 – 60 minutter og la de avkjøles.

 • 3

  Skyll bærene godt og la de tørke på litt kjøkkenpapir.

 • 4

  Visp kremfløten til krem. Kremen skal være stiv, men ikke kornete. Rør vaniljekremen myk og vend forsiktig inn i kremen ved bruk av en slikkepott. (Bland gjerne inn 3 spiseskjeer med krem først, slik at vaniljekremen blir løsere før resten av kremen forsiktig vendes inn med slikkepott). Fordel kremen i hver av marengsbunnene ved hjelp av en spiseskje og pynt raust med blåbær, jordbær og bringebær. Kaken er nå klar for servering. Legg ved en skarp kniv så blir det lettere å skjære kakestykker.

Dette trenger du