Oppskrifter / Dessert

Marengsspøkelser

60 min Enkel
Til 10 porsjoner
1,00 poseTORO Pavlova Marengs 299g1,50 dlvann

Tilbehør

1,00 tsmaizena

Pynt 

25,00 gmørk sjokolade

Marengsspøkelser er skummelt gode godbiter som er perfekt til halloween. Du kan pynte dem med sjokolade eller annet godteri for å lage øyne og munn. Noen tror kanskje på spøkelser, men disse marengsspøkelsene er ikke noe å være redd for. De er så gode at det er vanskelig å stoppe å spise dem. Prøv å lage noen marengsspøkelser til halloween og se om du klarer å motstå dem. Oppskriften gir ca. 10 stykker.

Slik gjør du

 • 1

  Sett ovnen på 140°C (over- og undervarme). Bland lett sammen: Marengsmiks og 1,5 dl vann. Pisk kraftig med mikser til stiv marengs (ca. 10 minutter). Visp tilslutt forsiktig inn 1 ts maizena.

 • 2

  Hell marengsen i en sprøytepose med rund tipp (uten tagger). Lag marengstopper på et stekebrett dekket med bakepapir. Hold sprøyteposen nesten nede ved bakepapiret og klem til du har en runding, dra så opp mens du trykker lett. NB! Marengstoppene vil vokse under steking så ikke lag dem for tykke. Du bør også ha god plass mellom dem så de ikke vokser i hverandre.

 • 3

  Stek marengsspøkelsene ca. 40 minutter på midterste rille og la dem avkjøles på rist.

 • 4

  Smelt sjokoladen på svak varme i en gryte eller noen sekunder i mikrobølgeovn. Bruk baksiden på en fyrstikk el. til å dyppe i den smeltede sjokoladen. Lag øyne og munn på spøkelsene ved hjelp av fyrstikken. (Er sjokoladen for rennende må du la den avkjøles litt). Marengs er skjørt, så vær forsiktig når du flytter på dem, så de ikke blir ødelagt.

Dette trenger du