Oppskrifter / Dessert

Marengsspøkelser

60 min Enkel
Til 4 porsjoner
1,00 poseTORO Pavlova Marengs 299g1,50 dlvann1,00 tsmaizena

Fyll og pynt 

25,00 gmørk sjokolade

Marengsspøkelser er faktisk skummelt gode og de er perfekte å servere til Halloween. Når du først tar en er det vanskelig å stoppe Om du tror på spøkelser eller ei, så fortjener de i hvert fall å skinne til Halloween, så her får du oppskriften på små, søte og litt skumle marengsspøkelser. Oppskriften gir ca. 10 stykker.

Slik gjør du

 • 1

  Sett ovnen på 150 grader (over- og undervarme). Tøm posens innhold i en bakebolle og tilsett 1,5 dl vann. Pisk kraftig med en mikser med visp i 10 minutter. Tilsett maizena og visp forsiktig inn.

 • 2

  Hell marengsen over i en sprøytepose med rund tipp (uten tagger). Lag marengstopper på en bakeplate dekket med bakepapir. Hold sprøyteposen nesten nede ved bakepapiret og klem til du har en runding, dra så opp mens du trykker lett. NB. marengstoppene vil vokse under steking så ikke lag de for tykke. Du bør også ha god plass mellom de så de ikke vokser i hverandre.

 • 3

  Stek marengsspøkelsene i ca. 40 minutter på midterste rille og la de avkjøles på rist.

 • 4

  Hakk sjokoladen i biter og smelt i en gryte på lav varm. Bruk baksiden på en fyrstikk el. til å dyppe i sjokoladeblandingen. Lag øyne og munn på spøkelsene ved hjelp av fyrstikken. (Er sjokoladen for rennende må du la den avkjøle seg litt). Marengs er skjørt, så vær forsiktig når du flytter på de så de ikke løsner.

Dette trenger du