Oppskrifter / Dessert

Lyse muffins med mokka

40 min Enkel
Til 12 porsjoner
1,00 poseTORO lyse muffins 331g1,50 dlvann1,00 dlflytende margarin

Glasur

1,00 poseTORO Kremet sjokoladeglasur 140g3,00 ssvann100,00 gromtemperert smør

Her får du en lettvint oppskrift på lyse muffins med mokka. Visste du at muffins smaker ekstra godt med deilig sjokolademokka? Disse lyse muffinsene er ikke bare kjempegode, de er også superenkle og raske å lage. Oppskriften gir 12 saftige muffins.

Slik gjør du

 • 1

  Sett stekeovnen på 200 °C (over- og undervarme). Ta smøret til glasuren ut av kjøleskapet og del i terninger så det rekker å bli mykt til det skal brukes i glasuren.

 • 2

  Rør sammen til en jevn røre – Muffinsmiks, 1,5 dl vann og 1 dl flytende margarin (eller 100 g smeltet smør). Sett frem 12 mellomstore muffinsformer. (De fineste muffinsene får du om du bruker muffinsbrett, men de smaker like godt uten brett.) Fyll formene ¾ fulle ved hjelp av to spiseskjeer eller en isskje. Stek muffinsene på midterste rille i ca. 15 minutter. Sjekk om muffinsene er ferdige mot slutten av steketiden ved å stikke en kakenål e.l i midten av muffinsen. Er nålen uten flytende røre er muffinsene ferdig. Lag glasur mens muffinsene avkjøler seg.

 • 3

  Bland sammen – Glasurmiks og 3 ss vann. Tilsett deretter 100 g mykt smør og pisk med mikser til en kremete konsistens. (Er du glad i kaffesmak kan du erstatte noe av vannet med kaffe, f.eks 2 ss kaffe og 1 ss vann)

 • 4

  Fordel glasuren på de avkjølte muffinsene ved bruk av en teskje. Lag en fin snurr på toppen ved å bruke baksiden av skjeen. Pynt med mokkabønner og server på et fint fat med nylaget kaffe, kakao eller te.

Dette trenger du