Søk

Lyse muffins med mokka

Ingredienser til 12 porsjoner

Her får du en lettvint oppskrift for lyse muffins med mokka. Visste du at muffins smaker ekstra godt med deilig sjokolademokka? Disse lyse muffinsene er ikke bare kjempegode, de er også superenkle og raske å lage. Oppskriften gir 12 saftige muffins.

Her får du en lettvint oppskrift for lyse muffins med mokka. Visste du at muffins smaker ekstra godt med deilig sjokolademokka? Disse lyse muffinsene er ikke bare kjempegode, de er også superenkle og raske å lage. Oppskriften gir 12 saftige muffins.

Slik gjør du:

  1. 1Sett stekeovnen på 200 °C (ved varmluft 190 °C). Ta smøret til glasuren ut av kjøleskapet og del i terninger så det rekker å bli romtemperert til det skal brukes i glasuren.
  2. 2Rør sammen 1,5 dl vann og 100 g smeltet smør (eller 1 dl. flytende margarin) og bland med posens innhold. Rør til du har en jevn røre. Sett frem ca. 16 små muffinsformer. (De fineste muffinsene får du om du bruker muffinsbrett, men de smaker like godt med muffinsformer.) Fyll formene ¾ fulle ved hjelp av to spiseskjeer eller en isskje. Stek muffinsene på midterste rille i ca. 12 minutter. Sjekk om muffinsene er ferdige mot slutten av steketiden, ved bruk av en kakenål eller fyrstikk. Er nålen uten flytende deig er muffinsene ferdig. Lag glasur mens muffinsene avkjøler seg.
  3. 3Tøm posens innhold i en bolle. Tilsett det myke smøret og visp sammen til det korner seg. Tilsett så forsiktig ca. 2-3 ss vann (ca. 20 ml) og visp til passe tykk og luftig konsistens. NB! Tilsett vannet litt etter litt så glasuren ikke blir for tynn. Glasuren skal være ganske tykk, men ikke så tykk at den ikke kan fordeles på muffinsene.
  4. 4Fordel glasuren på de avkjølte muffinsene ved bruk av en teskje. Lag en fin snurr på toppen ved å bruke baksiden av skjeen. Pynt med mokkabønner og server på et fint fat med nylaget kaffe, kakao eller te.

Produkt