Søk

Lussekatter formet som katter

Ingredienser til 14 porsjoner

Lussekatter fordi de smaker utrolig godt og er en morsom avveksling til hveteboller. Det vanskelig å se for seg et Lucia-tog med stemningsfylte barn uten en kurv med lussekatter. Hvorfor ikke prøve å forme lussekattene som nettopp katter, med et lite klipp og litt dekor får du raskt de morsomste lussekattene. For å få 14 digge katte lussekatter, følger du bare denne enkle fremgangsmåten:

  • 1,00 pose TORO Hveteboller 600 g
  • 3,00 dl vann
  • 50,00 g smeltet smør/margarin
  • 0,50 g safran (eller gurkemeie)
  • 1,00 pk rosiner
    • Garnityr

    • Rosiner til pynt
    • 1 sammenpisket egg til pensling
    • Dekorpenn til baking/smeltet sjokolade til værhår (kan droppes)

Lussekatter fordi de smaker utrolig godt og er en morsom avveksling til hveteboller. Det vanskelig å se for seg et Lucia-tog med stemningsfylte barn uten en kurv med lussekatter. Hvorfor ikke prøve å forme lussekattene som nettopp katter, med et lite klipp og litt dekor får du raskt de morsomste lussekattene. For å få 14 digge katte lussekatter, følger du bare denne enkle fremgangsmåten:

Slik gjør du:

  1. 1Tøm posens innhold i bakebollen. Smelt smøret og tilsett 3 dl vann. Væsken skal være lunken. Tilsett safran i væsken og bland med det tørre. Elt deigen i ca. 5 minutter i kjøkkenmaskin på middels hastighet eller 8-10 minutter for hånd. Elt til deigen blir smidig.
  2. 2Dekk bollen med plastfolie og/eller et håndkle og sett den på et lunt sted (når du baker gjærbakst er det viktig at det ikke er trekk, det kan drepe gjæren). La deigen heve i 10 minutter. (Forheving hever smaken, så hvis du har tid og mulighet så forhev gjerne deigen i opptil 60 minutter.)
  3. 3Gjør klart stekebrett med bakepapir. Rull deigen til en tykk pølse og del den i 12-16 deler. Ta en del og rull til en vanlig bolle. Sett med god avstand til hverandre så de ikke hever i hverandre. Dekk til med et kjøkkenhåndkle og hev på et lunt sted i ca. 1 time.
  4. 4Sett ovnen på 225 °C (ved varmluft 215 °C). Klipp et snitt i bollene med saks, klipp nesten inn til midten og trekk «ørene» litt til side da bollene hever videre i ovnen. Pensle forsiktig lussekattene med et sammenpisket egg (eller melk) og trykk rosiner ned i bollene som øyne og snute. Stek på midterste rille i ca. 10 minutter. Avkjøl lussekattene på rist.

Dette trenger du

TORO Baketips

Dersom du vil pynte lussekattene med værhår kan du bruke en svart dekorpenn til baking (kjøpes på blant annet Jernia) eller smeltet sjokolade