Oppskrifter / Dessert

Løvekake

45 min Enkel
Til 24 porsjoner
2,00 poserTORO lyse muffins 331g3,00 dlvann2,00 dlflytende margarin1,00 poseTORO Glasurmiks til ostekrem 126g125,00 gkremost naturell50,00 gromtemperert smør1,00 boksTORO Kremet Sjokoladeglasur 340g

Løvekake er en storfavoritt til barnebursdagen og er et mer eksotisk alternativ til den klassiske bamsekaken. Enten det er Ra Ra den bråkete løven, Løven og Musa eller Løvenes Konge som er favoritten, så er det sikkert at denne løvekaken kommer til å falle i smak hos både bursdagsbarn og gjester. Denne løvekaken er basert på TORO Lyse Muffins og har en mild smak av vanilje, toppet med en akkurat passe syrlig ostekremglasur OG en fløyelsmyk sjokoladekremglasur med mild smak av sjokolade. Med løvekaken er du sikker på at det er noe for enhver smak du setter på bordet!

Slik gjør du

 • 1

  Sett stekeovnen på 200 °C (over- og undervarme). Ta smøret til glasuren som skal være romtemperert ut av kjøleskapet, del det gjerne i terninger så går det raskere å få det mykt.

 • 2

  Rør sammen til en jevn røre: – Muffinsmiksene, 3dl vann og 2 dl flytende margarin (eller 200 g smeltet smør).

 • 3

  Sett frem en rund kakeform og 14-16 små muffinsformer (antallet avhenger av omkretsen på den runde kakeformen du bruker). Smør innsiden av den runde kakeformen med smør og ha halvparten av muffinsrøren i formen. Sett i stekeovnen og stek i ca. 20 min. Mot slutten av steketiden sjekker du om kaken er ferdig ved å stikke en kakenål el. i midten av kaken. Er nålen uten flytende røre er kaken ferdig. Ta kaken ut av ovnen og la den avkjøles på rist. (Kaken må være avkjølt før du tar på glasuren.)

 • 4

  Mens kaken er i ovnen kan du forberede muffinsene. Fordel resten av muffinsrøren i 14-16 små muffinsformer. Fyll formene ¾ fulle ved hjelp av to spiseskjeer eller en isskje. Stek muffinsene på midterste rille i ca. 12 minutter. Mot slutten av steketiden sjekker du om muffinsene er ferdige, ved bruk av en kakenål e.l. Er nålen uten flytende røre er muffinsene ferdig. Lag glasur mens muffinsene avkjøles.

 • 5

  Bland sammen: – Glasurmiks, 125 g kremost naturell og 50 g mykt smør og pisk med mikser til en luftig krem (ca. 5 minutter).

 • 6

  Fordel den lyse glasuren på kaken og på to av muffinsene med en slikkepott. Ha sjokoladekremglasuren i en sprøytepose og sprøyt på resten av muffinsene. Om du ikke har sprøytepose kan du fordele glasuren på muffinsene med en teskje. Lag en fin snurr på toppen ved å bruke baksiden av skjeen.

 • 7

  Plasser muffinsene rundt kaken og pynt med svarte NonStop (øyne) og lakrissnøre (nese, munn og værhår). Plasser til slutt de to muffinsene med lys glasur mellom muffinsene og kaken i midten, som to ører.

Dette trenger du