Lapper med blåbær

30 min Enkel
Til 8 porsjoner
1,00 poseTORO Lapper Sveler 220g3,00 dlvann125,00 gblåbær

Lapper med blåbær eller sveler som det også kalles, er skikkelig norsk tradisjonsmat med lang historie i flere deler av landet. Denne lapper oppskriften med blåbær i røren gjør at lappene nesten minner litt om amerikanske pannekaker med en norsk vri. Kombinasjonen av myke lapper, friske blåbær og klissete honning eller sirup er helt fantastisk og passer like godt til frokost som til kaffen når man har gjester. Visste du forresten at disse lappene er perfekte å ta med på tur, siden man kun trenger å tilsette vann? Oppskriften gir ca. 10 lapper.

Slik gjør du

 • 1

  Bland posens innhold med 3 dl vann. Visp sammen til du har en jevn og glatt røre og tilsett 125 g skylte blåbær i røren.

 • 2

  Bruk takke hvis du har, hvis ikke fungerer det fint med en stekepanne med lave kanter og belegg. Smør takken eller stekepannen med litt smør. Bruk en liten øse og hent røre fra bunnen av bollen, da blåbærene ofte legger seg i bunnen av røren.

 • 3

  Legg en øse røre på middels varm takke eller stekepanne. Jevn røren ut med undersiden av øsen til lappen får en diameter på ca. 10 cm. Gjenta til stekeplaten / takken er fylt med små lapper.

 • 4

  Stek på middels varme i ca. 2-3 min. Snu lappen når den er lys brun på den ene siden og stek videre på den andre siden. Legg over på en tallerken og gjenta.

Dette trenger du