Søk

Krydderkakemuffins

Ingredienser til 14 porsjoner

Krydderkakemuffins med ostekrem er perfekt å bake til de fleste anledninger, men passer kanskje spesielt bra til julen! Når man kombinerer muffins med kake får man det beste fra begge verdener. Denne oppskriften gir ca. 14 enkle, lyse muffins fra TORO.

  • 1,00 pose TORO Krydderkake 368 g
  • 1,50 dl vann
  • 100,00 g smeltet smør / margarin
  • Kremostglasur

  • 125,00 g kremost naturell
  • 1,50 dl melis
  • 50,00 g romtemperert smør
  • 1,00 ts vaniljesukker

Krydderkakemuffins med ostekrem er perfekt å bake til de fleste anledninger, men passer kanskje spesielt bra til julen! Når man kombinerer muffins med kake får man det beste fra begge verdener. Denne oppskriften gir ca. 14 enkle, lyse muffins fra TORO.

Slik gjør du:

  1. 1Sett stekeovnen på 200 °C (ved varmluft 190 °C).
  2. 2Rør sammen 1,5 dl vann og 100 g smeltet smør (eller margarin) og bland med posens innhold. Rør til en jevn røre.
  3. 3Sett frem 12-16 små muffinsformer. De fineste muffinsene får du om du bruker muffinsbrett, men det går også fint uten. Bruk da to muffinsformer. Fyll formene ¾ fulle ved hjelp av to spiseskjeer eller en isskje. Stek muffinsene på midterste rille i ca. 12 minutter. Mot slutten av steketiden sjekker du om muffinsene er ferdige, ved bruk av en kakenål eller fyrstikk. Er nålen uten flytende deig er muffinsene ferdig. Lag glasur mens muffinsene avkjøles.
  4. 4Rør sammen 125g kremost og 50g romtemperert smør. Tilsett 1,5 dl melis og 1ts vaniljesukker. Pisk godt og fordel over de avkjølte muffinsene med en skje.
  5. 5Pynt med pepperkaker, enten hele eller knuste.

Dette trenger du

TORO Baketips

Hvis du pisker kremostglasuren med en mikser blir den ekstra luftig