Oppskrifter / Dessert

Krydderkakemuffins med ostekrem

30 min Enkel
Til 14 porsjoner
1,00 poseTORO Krydderkake 368g1,50 dlvann1,00 dlflytende margarin

Pynt

14,00 stkpepperkaker

Glasur

1,00 poseTORO Glasurmiks til ostekrem 126g125,00 gkremost naturell50,00 gmykt, romtemperert smør

Krydderkakemuffins med ostekrem er en deilig julebakst som kombinerer det saftige og smakfulle av krydderkake med det luftige og lette av muffins. Denne oppskriften fra TORO gir ca. 14 lyse muffins som er toppet med en kremet ostekrem. De er enkle å lage, og passer til alle anledninger i julen. Her er oppskriften på hvordan du kan lage krydderkakemuffins med ostekrem:

Slik gjør du

 • 1

  Ta i god tid kremosten og smøret til glasuren ut fra kjøleskapet slik at det har tid til å bli mykt og romtemperert. Sett stekeovnen på 200 °C (over- og undervarme).

 • 2

  Bland sammen til en jevn røre: Krydderkakemiks, 1,5 dl vann og 1 dl flytende margarin (eller 100 g smeltet smør).

 • 3

  Sett frem 12-14 mellomstore muffinsformer. De fineste muffinsene får du om du bruker muffinsbrett, men har du ikke kan du bruke to muffinsformer oppi hverandre for stivere former. Fyll formene ¾ fulle ved hjelp av to spiseskjeer eller en isskje. Stek muffinsene på midterste rille i ca. 15 minutter. Mot slutten av steketiden sjekker du om de er ferdige, ved å stikke en kakenål eller fyrstikk inn i en muffins. Er nålen uten flytende røre er muffinsene ferdig. Avkjøl muffinsene på rist.

 • 4

  Pisk med mikser til en kremet glasur: Glasurmiks, 125 g kremost og 50 g mykt smør. Fordel glasuren over de avkjølte muffinsene med en skje. Pynt med pepperkaker, enten hele eller knuste.

Dette trenger du