Oppskrifter / Dessert

KRYDDERKAKE TIL JUL

50 min Enkel
Til 12 porsjoner
1,00 poseTORO Krydderkake 368g1,00 stkegg2,00 dlvann1,00 dlflytende margarin

Krydderkake er en smakfull og saftig kake som passer godt til kaffen, spesielt i julen. Den har en herlig duft av kanel, nellik og kardemomme, som gir kaken et julepreg. Krydderkake er enkel å lage, og trenger ikke noe ekstra pynt enn et dryss av melis eller en glasur av melis og vann. Den er perfekt å servere når du får besøk, eller når du vil ha noe annet enn småkaker i julen. Her er en enkel oppskrift på hvordan du kan lage deilig krydderkake til jul:

Slik gjør du

  • 1

    Sett stekeovnen på 180 °C (over- og undervarme). Bland sammen til en jevn røre: Krydderkakemiks, 1 egg, 2 dl vann og 1 dl flytende margarin (eller 100 g smeltet smør). Fordel røren i en smurt kakeform (ca. 22-24 cm i diameter).

  • 2

    Stek på midterste rille i 30-35 minutter. Sjekk om kaken er ferdig stekt ved å stikke en kakenål i midten av kaken, henger det røre igjen på nålen, stek videre. Når kaken er ferdig stekt, ta den ut av ovnen og la den avkjøles på rist.

  • 3

    Sett kaken på et kakefat. Lag deg en sjablong ved å tegne den formen du ønsker på et bakepapir, klipp den ut og legg den over på kaken. Ta melis i en tesil og dryss over sjablongen og deretter fjerner du den forsiktig.

Dette trenger du