Oppskrifter / Kaker

KRYDDERKAKE TIL JUL

50 min Enkel
Til 12 porsjoner
100,00 gsmeltet smør2,00 dlvann1,00 stkegg1,00 poseTORO Krydderkake 368g

Mange tenker ikke på krydderkake når de skal bake en kake til kaffen. Det er litt synd synes krydderkaken, for den er jo så god og liker som oss andre ikke å bli glemt. Krydderkake inneholder både kanel, nellik og kardemomme. Dette er krydder som mange forbinder med jul og mange baker nettopp krydderkake til jul. Julestemningen brer seg virkelig i huset når denne deilige kaken står og steker i ovnen. Skal du først lage krydderkake til jul, så er denne virkelig enkel å lage! Den krever ikke dill og dall og serveres ofte med et melisdryss eller melisglasur. Perfekt når man får gjester til kaffen eller som avveksling til alle småkakene man ellers spiser i julen. For deilig krydderkake til jul gjør slik:

Slik gjør du

  • 1

    Sett stekeovnen på 180 °C, (ved varmluft 170°C). Rør sammen 1 egg, 2 dl vann og 100 g smeltet smør. Bland med posens innhold og rør til en jevn røre. Ha røren i en smurt form ca. 20 cm i diameter.

  • 2

    Stek på midterste rille i 30-35 minutter. Følg med mot slutten av steketiden. Stikk en kakenål el. i kaken. Kommer den ut igjen uten deig er kaken ferdig. Ta kaken ut av ovnen og la den avkjøle seg på rist

  • 3

    Sett kaken på kakefatet. Tegn ut den formen du ønsker på bakepapir. Klipp ut formen og legg på den avkjølte kaken. Ta melis i en tesil og dryss over. Ta bort papiret.

Dette trenger du