Krydderkake er en smakfull og saftig kake som passer godt til kaffen, spesielt i julen. Den har en herlig duft av kanel, nellik og kardemomme, som gir kaken et julepreg. Krydderkake er enkel å lage, og trenger ikke noe ekstra pynt enn et dryss av melis eller en glasur av melis og vann. Den er perfekt å servere når du får besøk, eller når du vil ha noe annet enn småkaker i julen. Her er en enkel oppskrift på hvordan du kan lage deilig krydderkake til jul:
Slik gjør du
- 1
Sett stekeovnen på 180 °C (over- og undervarme). Bland sammen til en jevn røre: Krydderkakemiks, 1 egg, 2 dl vann og 1 dl flytende margarin (eller 100 g smeltet smør). Fordel røren i en smurt kakeform (ca. 22-24 cm i diameter).
- 2
Stek på midterste rille i 30-35 minutter. Sjekk om kaken er ferdig stekt ved å stikke en kakenål i midten av kaken, henger det røre igjen på nålen, stek videre. Når kaken er ferdig stekt, ta den ut av ovnen og la den avkjøles på rist.
- 3
Sett kaken på et kakefat. Lag deg en sjablong ved å tegne den formen du ønsker på et bakepapir, klipp den ut og legg den over på kaken. Ta melis i en tesil og dryss over sjablongen og deretter fjerner du den forsiktig.