Oppskrifter / Dessert

Krydderkake med sjokoladekrem

50 min Enkel
Til 16 porsjoner
1,00 poseTORO Krydderkake 368g1,00 stkegg2,00 dlvann1,00 dlflytende margarin1,00 boksTORO Kremet Sjokoladeglasur 340g

Pynt

200,00 gMelis

Krydderkake med sjokoladekrem! Få ting er vel bedre enn lukten av fersk bakst og sjokolade! Denne myke langpannen er enkel å lage med en glasur som passer utmerket med smaken av krydderkaken. Krydderkake kan varieres i utallige variasjoner og passer både som muffins, i en liten langpanne, i rund form eller i den klassiske brødformen. Denne krydderkake oppskriften gir ca. 14. kakestykker.

Slik gjør du

 • 1

  Sett stekeovnen på 180 °C (over- og undervarme). Rør sammen til en jevn røre: – Krydderkakemiks, 1 egg, 2 dl vann og 1 dl flytende margarin (eller 100 g smeltet smør). Ha røren i en smurt springform ca. 22 cm i diameter.

 • 2

  Stek på midterste rille i 30-35 minutter. Følg med mot slutten av steketiden. Stikk en kakenål el. i kaken. Kommer den ut igjen uten flytende røre er kaken ferdig. Avkjøl kaken på rist.

 • 3

  Fordel hele innholdet i boksen med sjokoladekremglasur utover kaken ved hjelp av en slikkepott.

 • 4

  Bland sammen melis og vann til dekoren, ha litt og litt vann i melisen til du får passe er tykk glasur, slik at den ikke renner utover. Ha glasuren over i en liten plastpose og lag et lite hull i ene hjørnet slik at du klarer å tegne stjerner. Pynt med stjerner av melisglasur eller andre julemotiver på toppen av sjokoladeglasuren. Server og nyt smaken av jul med dem du er glad i.

Dette trenger du