Pynt
200,00 gMelisKrydderkake med sjokoladekrem! Få ting er vel bedre enn lukten av fersk bakst og sjokolade! Denne myke langpannen er enkel å lage med en glasur som passer utmerket med smaken av krydderkaken. Krydderkake kan varieres i utallige variasjoner og passer både som muffins, i en liten langpanne, i rund form eller i den klassiske brødformen. Denne krydderkake oppskriften gir ca. 14. kakestykker.
Slik gjør du
- 1
Sett stekeovnen på 180 °C (over- og undervarme). Rør sammen til en jevn røre: – Krydderkakemiks, 1 egg, 2 dl vann og 1 dl flytende margarin (eller 100 g smeltet smør). Ha røren i en smurt springform ca. 22 cm i diameter.
- 2
Stek på midterste rille i 30-35 minutter. Følg med mot slutten av steketiden. Stikk en kakenål el. i kaken. Kommer den ut igjen uten flytende røre er kaken ferdig. Avkjøl kaken på rist.
- 3
Fordel hele innholdet i boksen med sjokoladekremglasur utover kaken ved hjelp av en slikkepott.
- 4
Bland sammen melis og vann til dekoren, ha litt og litt vann i melisen til du får passe er tykk glasur, slik at den ikke renner utover. Ha glasuren over i en liten plastpose og lag et lite hull i ene hjørnet slik at du klarer å tegne stjerner. Pynt med stjerner av melisglasur eller andre julemotiver på toppen av sjokoladeglasuren. Server og nyt smaken av jul med dem du er glad i.