Kremet laksegryte

En grønnere middag

Kremet laksegryte
Retten har lavt klimaavtrykk (0,5-0,8 kg CO2e/porsjon) ved standard tilberedning. Kilde: RISE Klimadatabase
Ingredienser til 4 porsjoner

Ønsker du å spise mer fisk? Dette er en perfekt, enkel og smakfull måte å variere laksemåltidet på! Erstatt kyllingen i denne klassiske gryteoppskriften med laks eller ørret for en god og litt grønnere middag

  • 500,00 g laks eller ørret
  • 1,00 stk gulrot
  • 0,50 stk purreløk
  • 1,00 pose
  • 6,00 dl vann
  • 1,50 dl fløte
    • Serveres med

    • Grove baguetter

Ønsker du å spise mer fisk? Dette er en perfekt, enkel og smakfull måte å variere laksemåltidet på! Erstatt kyllingen i denne klassiske gryteoppskriften med laks eller ørret for en god og litt grønnere middag

Slik gjør du:

  1. 1

    Skjær fisken i terninger, og gulrot og purreløk i skiver. Brun fisk og grønnsaker lett i en stekepanne.

  2. 2

    Ha kyllingryten sammen med vann og fløte i en kjele. Kok opp under omrøring, og la koke videre 10 minutter. Tilsett fisken og grønnsakene mot slutten av koketiden.