Oppskrifter / Dessert

Kokosmakroner

60 min Enkel
Til 30 porsjoner
1,00 poseTORO Pavlova Marengs 299g1,50 dlvann

Tilsetning 

250,00 gkokosmasse

Kokosmakroner er en klassisk julekake som passer perfekt til en kopp kaffe eller kakao. De er sprø utenpå og myke inni, og har en deilig smak av kokos og vanilje. Kokosmakroner er også en fin gaveidé til noen som fortjener en søt oppmerksomhet i julen. Du kan pakke dem i en vakker eske og pynte med et bånd. Men vær forsiktig, for de er så gode at du kanskje vil spise dem alle selv.

Slik gjør du

  • 1

    Sett stekeovnen på 180°C (over- og undervarme). Bland sammen marengsmiks og 1,5 dl vann, dette piskes kraftig med mikser ca. 10 minutter.

  • 2

    Vend kokosen forsiktig inn i marengsen ved hjelp av en slikkepott. Røres det for hardt i marengsen vil luften gå ut og makronene vil bli lave. Skjer det lar du røren stå litt, da vil kokosen svelle og gjøre marengsen tykkere.

  • 3

    Dekk stekeplaten med bakepapir og sett små topper på stekeplaten ved hjelp av to teskjeer. Legg dem med litt avstand så de ikke går i hverandre under steking. Stek makronene midt i ovnen ved 180°C ca. 12 minutter. Avkjøl på stekeplaten. Oppbevar kokosmakronene i en tett kakeboks (hvis det blir noen igjen).

Dette trenger du