Kokosmakroner

Ingredienser til 30 porsjoner

Kokosmakroner er selvskrevne i julen. De gjør seg veldig godt til kaffen etter middag eller med en kopp god og varm kakao etter en dag ute i det kalde været. Kokosmakroner er en super julegave til den som har alt eller som vertinnegave til et av selskapene i julen. Fordel makronene i en pen boks og knyt en fin sløyfe rundt. Hvis du klarer å la være å spise alle da. For 30 deilige små munnfuller av nytelse til jul gjør du som følge:

Kokosmakroner er selvskrevne i julen. De gjør seg veldig godt til kaffen etter middag eller med en kopp god og varm kakao etter en dag ute i det kalde været. Kokosmakroner er en super julegave til den som har alt eller som vertinnegave til et av selskapene i julen. Fordel makronene i en pen boks og knyt en fin sløyfe rundt. Hvis du klarer å la være å spise alle da. For 30 deilige små munnfuller av nytelse til jul gjør du som følge:

Svært allergiske personer bør alltid sjekke innholdsdeklarasjoner og ha god kjøkkenhygiene for å minimere risiko for at allergenet/spor av kan havne i retten.

Slik gjør du:

  1. 1

    Sett stekeovnen på 180°C (over- og undervarme). Tøm posens innhold i en bolle og tilsett 1,5 dl vann. Pisk kraftig med en mikser med visp i 10 minutter.

  2. 2

    Vend kokosen forsiktig inn i marengsen ved hjelp av en slikkepott. Røres det for hardt i marengsen vil luften gå ut og makronene vil bli lave. (Skjer det bør du la røren stå litt. Da vil kokosen svelle og gjøre marengsen tykkere).

  3. 3

    Dekk stekeplaten med bakepapir og sett små topper på stekeplaten ved hjelp av to skjeer. Legg dem med litt avstand så de ikke går i hverandre under steking. Stek makronene midt i ovnen ved 180°C i ca. 12 min. Avkjøl på stekeplaten. Oppbevar kokosmakronene i en tett kakeboks (hvis det blir noen igjen).

Glutenfri?

TORO Marengs er glutenfri.