Oppskrifter / Dessert

Kokosmakroner med sjokolade

30 min Enkel
Til 30 porsjoner
1,00 poseTORO Pavlova Marengs 299 g1,50 dlvann

Fyll og pynt

500,00 gkokos200,00 gsjokolade

Kokosmakroner med sjokolade har blitt en tradisjon i de norske hjem og for mange blir det ikke jul før disse er på plass. De saftige og myke godbitene smelter nærmest på tunga og smaker himmelsk enten de serveres til kaffen, etter middagen eller som vertinnegave i juleselskapet. Denne oppskriften gir ca. 30 saftige, små godbiter dyppet i deilig, smeltet sjokolade.

Slik gjør du

 • 1

  Sett stekeovnen på 180°C (over- og undervarme). Tøm posens innhold i en bolle og tilsett 1,5 dl vann. Pisk kraftig med en mikser med visp i 10 minutter.

 • 2

  Vend kokosen forsiktig inn i marengsen ved hjelp av en slikkepott. Røres det for hardt i marengsen vil luften gå ut og makronene vil bli lave (Skjer det bør du la røren stå litt. Da vil kokosen svelle og gjøre marengsen tykkere).

 • 3

  Dekk stekeplaten med bakepapir og sett små topper på stekeplaten ved hjelp av to skjeer. Legg dem med litt avstand så de ikke sklir inn i hverandre under steking. Stek makronene midt i ovnen ved 180°C i 10-15 min. Avkjøl på stekeplaten.

 • 4

  Smelt sjokolade i vannbad mens kokosmakronene avkjøles. Dypp bunnen av kokosmakronene i den smeltede sjokoladen og avkjøl på rist til sjokoladen er stivnet. Oppbevar kokosmakronene i en tett kakeboks så varer du julen gjennom.

Dette trenger du