Oppskrifter / Dessert

Kokosmakroner med sjokolade

60 min Enkel
Til 30 porsjoner

Kokosmakroner:

1,00 poseTORO Pavlova Marengs 299g1,50 dlvann500,00 gkokos

Pynt:

200,00 gsjokolade

Hvis du elsker kokosmakroner med sjokolade, er du ikke alene. Disse søte og saftige kakene er en favoritt blant mange nordmenn i juletiden. De er enkle å lage og passer perfekt til enhver anledning, enten du vil kose deg med en kopp kaffe, avslutte et godt måltid eller gi bort en hjemmelaget gave. Med denne oppskriften får du ca. 30 deilige kokosmakroner som du kan dyppe i smeltet sjokolade etter eget ønske.

Slik gjør du

 • 1

  Sett stekeovnen på 180°C (over- og undervarme). Bland sammen marengsmiks og 1,5 dl vann, dette piskes kraftig med mikser i ca. 10 minutter.

 • 2

  Vend kokosen forsiktig inn i marengsen ved hjelp av en slikkepott. Røres det for hardt i marengsen vil luften gå ut og makronene vil bli lave. Skjer det lar du røren stå litt, da vil kokosen svelle og gjøre marengsen tykkere.

 • 3

  Dekk stekeplaten med bakepapir og sett små topper på stekeplaten ved hjelp av to teskjeer. Legg dem med litt avstand så de ikke sklir inn i hverandre under steking. Stek makronene midt i ovnen ved 180°C i 10-15 min. Avkjøl på stekeplaten.

 • 4

  Smelt sjokolade i vannbad. Dypp bunnen av de kalde kokosmakronene i den smeltede sjokoladen og avkjøl på rist til sjokoladen er stivnet. Oppbevar kokosmakronene i en tett kakeboks så varer de julen gjennom.

Dette trenger du