Oppskrifter / Søt bakst

Kanelboller formet som påskeharer

90 min Enkel
Til 4 porsjoner
1,00 pkLakrissnører®1,00 pkNonstop®1,00 pkRosiner1,00 poseTORO Boller 600g3,00 dlvann50,00 gsmeltet smør eller margarin

Fyll

100,00 gromtemperert smør5,00 sssukker2,00 sskanel

Ostekrem og pynt

125,00 gkremost50,00 gsmør1,50 dlmelis1,00 tsvaniljesukker

Kanelboller er alltid en vinner å servere. Hvem kan vel motstå luftige boller med kanel, sukker og smør i svingene? Nå når det er påske kan det være en morsom vri å lage kanelboller formet som påskeharer. Det er ikke vanskelig og med litt ostekremglasur på toppen blir kanelbollene til fine, hvite påskeharer. Ifølge påsketradisjonene er det påskeharen som gjemmer påskeeggene barna leter etter. Kanelboller formet som påskeharer har nok ikke gjemt noen egg, men hvem trenger påskeegg når man kan kose seg med en fersk kanelbolle med ostekrem på toppen? For 12 – 16 rykende ferske kanelboller om ca 1,5 time gjør du som følger:

Slik gjør du

 • 1

  Ta ut smøret til fyllet i god tid og sett det på kjøkkenbenken. Del gjerne smøret opp i små biter for å få det romtemperert fortere. Alternativt, bruk mykt smør.

 • 2

  Tøm posens innhold i bakebollen. Smelt smøret og tilsett 3 dl vann. Væsken skal være ca. 40 °C. Tilsett væsken i det tørre og elt deigen i 5 minutter i kjøkkenmaskin på middels hastighet (eller 8-10 minutter for hånd). Elt til deigen blir smidig. Dekk bakebollen med plastfolie og/eller et håndkle og sett den på et lunt sted. La deigen heve i minimum 10 minutter.

 • 3

  Mens deigen hever lager du fyllet. Rør sukker og kanel sammen med smøret (er ikke smøret mykt nok vil det lønne seg å ta det gjennom en kjøkkenmaskin med visp). Ha deigen ut på bordet og rull til en pølse. Kjevle pølsen ut til et stort, tynt rektangel (ca 55×35 cm). Smør kanelsmøret ut over rektangelet.

 • 4

  Rull deigen tett sammen på langs ved hjelp av en slikkepott. Skjær rullen opp i skiver, ca 12-14 stk og legg på stekebrett med bakepapir. Skjær ca 4 skiver av rullen litt tynnere enn de andre for å bruke til påskehare-ører. Form disse tynnere bollene til ører ved å legge remser av kanelbollen dobbelt og sette på toppen av de andre kanelbollene. Du får ca.4 ører per tynne kanelbolle. Dekk kanelbollene til med et kjøkkenhåndkle eller plastfolie. La bollene heve på et lunt sted i ca. 1 time til kanelbollene får dobbel størrelse.

 • 5

  Sett ovnen på 225 °C (ved varmluft 215 °C) og stek så kanelbollene på midterste rille i ca. 8-10 minutter og avkjøl på rist. Mens bollene står i ovnen, rør sammen 125 g kremost naturell , 50 g romtemperert smør, 1,5 dl melis og 1 ts vaniljesukker. Pisk til en kremaktig konsistens (bruk gjerne kjøkkenmaskin med visp). Er ikke smøret i romtemperatur kan du få smørklumper i glasuren. Skjer det, lar du glasuren stå til den kan røres helt glatt.

 • 6

  Smør et lag kremost på de ferdigstekte, avkjølte bollene og pynt med rosiner til øyne, non-stop til nese og lakrissnøre som værhår. Riktig god påske

Dette trenger du