Kanelbolle Semla
- En times tid
- Enkel
Hva med å lage disse herlige svensk-inspirerte Fastelavnsbollene til Fastelavn? I Sverige lager man Semlor. Semla ligner veldig på Fastelavnsboller, men inneholder mandelmasse eller marsipan i tillegg til krem. Denne varianten er en blanding av Kanelboller, Fastelavnsboller og svensk Semla, med herlig mandel i fyllet. Nyt!
Boller
- 1,00 pose TORO Hveteboller 600 g
- 3,00 dl vann
- 50,00 g smeltet smør
Fyll
- 100,00 g romtemperert smør
- 100,00 g marsipan
- 2,00 ss kanel
- 1,00 ts kardemomme
Krem
- 5,00 dl kremfløte
- 2,00 ss melis
Garnityr
- Egg til pensling
- Melisdryss
Hva med å lage disse herlige svensk-inspirerte Fastelavnsbollene til Fastelavn? I Sverige lager man Semlor. Semla ligner veldig på Fastelavnsboller, men inneholder mandelmasse eller marsipan i tillegg til krem. Denne varianten er en blanding av Kanelboller, Fastelavnsboller og svensk Semla, med herlig mandel i fyllet. Nyt!
Slik gjør du:
- 1
Tøm posens innhold i bakebollen. Smelt smøret og tilsett 3 dl vann. Væsken skal være ca. 40 °C.
- 2
Tilsett væsken i det tørre og elt deigen i 5 minutter i kjøkkenmaskin på middels hastighet, eller 8-10 minutter for hånd. Elt til deigen blir smidig. Lang og god elting er bakerens beste råd for perfekte boller. Dekk bollen med plastfolie og/eller et håndkle og sett den på et lunt sted (når du baker gjærbakst er det viktig at det ikke er trekk, det kan drepe gjæren). La deigen heve i 10 minutter. (Forheving hever smaken, så hev gjerne deigen i opptil 60 minutter om du har tid og mulighet.)
- 3
Bland godt sammen romtemperert smør, kanel, kardemomme og raspet marsipan.
- 4
Kjevl deigen ut til en rektangel og smør utover fyllet. Brett rektangelen i bredden. 2/3 inn og 1/3 over den første bretten. Så deigen blir i tre lag.
- 5
Skjær i 14 strimler. Tvinn hver strimmel og form til knute.
- 6
Sett bollene på stekebrett og hev til dobbel størrelse. Pensle med egg og stek som anvist på pakken. Avkjøl på rist.
- 7
Del bollene i to på tvers. Pisk en myk krem av 5 dl kremfløte og 2 ts melis. Fyll bollene med krem og dryss på litt melis.