Kake til avslutning

50 min Enkel
Til 30 porsjoner
1,00 poseTORO Sjokoladekake Langpanne 854g3,50 dlvann2,00 dlflytende margarin1,00 poseTORO Sjokoladeglasur langpanne 350g1,00 dlflytende margarin0,50 dlvann

Kake til avslutning på skolen! En av de mest populære kakene er sjokoladekake langpanne, med deilig myk sjokoladeglasur og seigmenn. Denne kaken passer supert til sommeravslutning fordi hvert kakestykke har sin egen pynt. Sjokoladekaken gir ca. 30 kakestykker og er glutenfri. Ikke dumt det når man skal bake til mange.

Slik gjør du

 • 1

  Sett stekeovnen på 180 °C (over- og undervarme).

 • 2

  Rør sammen 3,5 dl vann og 2 dl flytende margarin (eller 200 g smeltet smør)og bland med posens innhold. Rør til en jevn røre. Smør en langpanneform ca. 30 x 37 cm og dekk med bakepapir i bunnen (klipp det gjerne til). Fordel røren i formen og stek på nederste rille i ca. 20 minutter. Bruker du en større eller mindre form må du tilpasse steketiden. Mot slutten av steketiden sjekker du om kaken er ferdig ved å stikke med en kakenål el. i midten av kaken. Er nålen uten flytende deig er kaken ferdig. Ta kaken ut av ovnen og la den avkjøles på rist. (Kaken må være avkjølt før du tar på glasuren.)

 • 3

  Rør sammen til en jevn og passe tykk glasur: – Glasurmiks, 1 dl flytende margarin (eller 100 g smeltet smør) og ca. 0,5 dl vann. Tilsett litt og litt vann, det er viktig slik at glasuren ikke blir for tynn.

 • 4

  Fordel sjokoladeglasuren på kaken ved hjelp av en slikkepott. Bland rød konditorfarge med kokos i en brødpose og rist godt til fargen har satt seg. Fordel den røde kokosen over halve kaken. Gjenta så med den grønne. Dersom du ønsker å lage et sjakkmønster i rødt og grønt som på bildet skjærer du opp kaken i serveringsstykker og plasserer de i ønsket mønster på et serveringsfat.

 • 5

  Pynt kakestykkene med seigmenn i samme farge som kokosen. Obs. Skal du oppbevare kaken før den skal spise bør kakestykkene settes tett inntil hverandre så de holder seg myke i kanten.

Dette trenger du