Julestjerne panna cotta

Julestjernen er noe som virkelig hører julen til, enten som røde blomster, julefilmen Reisen til Julestjernen eller i julesangen Julekveldsvisa av Alf Prøysen. En morsom vri på dette kan være å lage julestjerne panna cotta som dessert til juleselskapet i år. Med kanel i panna cottaen og appelsinsaus på toppen smaker denne desserten skikkelig av jul. Julen er høytid for selskaper og mange av middagene som serveres tar ganske lang tid å lage. Da er det å ha en rask, enkel og god dessert i bakhånd ekstra viktig. Julestjerne panna cotta kan lages dagen i forveien og trenger bare en rask pynting før servering, noe som garantert vil senke stressnivået og la både vertene og gjestene kose seg litt mer i juleselskapet.

250 min

Ingredienser

( 6 porsjoner )

1 pk Panna Cotta

3 dl melk

3 dl kremfløte

1 ts kanel

Topping og pynt:

2 dl appelsinjuice

2 ts maizena

3 stk klementiner

Fremgangsmåte

1. Bland de to posene fra pakken med TORO Panna cotta med 3 dl melk, 3 dl kremfløte og 1 ts kanel

2. Kok opp under omrøring. Fordel Panna cottaen i seks serveringsglass.

3. Sett Panna cottaen i kjøleskap i 4 timer, eller til den har stivnet.

4. Mens Panna cottaen stivner i kjøleskapet, eller før servering hvis du lager panna cottaen dagen i forveien, kan du lage appelsinsausen. Bland 2 dl appelsinjuice med 2 ts maizenna. Kok opp og avkjøl. Skjær ut 6 julestjerner av klementinskiver.

5. Hell et ønsket lag med appelsinsaus over Panna Cottaen før servering.

6. Pynt med klementinstjernen og server.

Tips: