Oppskrifter / Dessert

Julepavlova

90 min Enkel
Til 12 porsjoner
1,00 poseTORO Pavlova Marengs 299g1,50 dlvann

Fyll og pynt

3,00 dlkremfløte3,00 dlvaniljekrem1,00 begerbringebær1,00 begerrips1,00 begerjordbær

Julepavlova er en imponerende og julete dessert. I tillegg er en frisk avslutning på måltidet, med masse bær. Pavlovabunnen kan du lage klar dagen før eller i god tid før gjestene kommer, da gjenstår det kun å pynte kaken og severe! Med denne oppskriften er det enkelt å lykkes. Gir ca. 12 kakestykker.

Slik gjør du

 • 1

  Sett stekeovnen på 150°C (ved varmluft 140°C). Tøm posens innhold i en bolle og tilsett 1,5 dl vann. Pisk kraftig med en mikser i 10 minutter til marengsen er stiv.

 • 2

  Fordel marengsen i klatter slik at de danner en sirkel, tegn evt. en ring på et bakepapir først slik at sirkelen blir rund. Bruk baksiden av en skje og dra marengsen utover, slik at du får en kant rundt og et spor i midten der du kan pynte med vaniljekrem og bær etterpå.

 • 3

  Stek på midterste rille i 60 minutter. Følg med slik at pavlovaen ikke blir brun på toppen, legg evt et bakepapir over slik at du hindrer dette.

 • 4

  Legg marengsbunnen forsiktig over på et serveringsfat. Rett før servering pisker du ca. 3 dl fløte til krem . Bland først noen spiseskjeer av kremen inn i 3 dl vaniljekrem og pisk slik at den ikke vaniljekremen er så stiv når du blander den med resten av kremen. Vend krem og vaniljekrem forsiktig sammen med en slikkepott og fordel utover den avkjølte marengsbunnen.

 • 5

  Dander pavlovakransen med rips, jordbær, bringebær og moreller og pynt til slutt med kristtornbladene.

Dette trenger du