Oppskrifter / Dessert

Julepavlova

90 min Enkel
Til 12 porsjoner
1,00 poseTORO Pavlova Marengs 299g1,50 dlvann

Pynt

3,00 dlkremfløte3,00 dlvaniljekrem1,00 begerbringebær1,00 begerrips1,00 begerjordbær

Hvis du vil imponere gjestene dine med en julete og frisk dessert, kan du prøve å lage en julepavlova. Den har en sprø og myk marengsbunn som du kan bake på forhånd, og en deilig krem- og vaniljefyll som du kan piske sammen rett før servering. Du kan pynte kaken med røde bær som rips, jordbær, bringebær og moreller, og legg på noen kristtornblad for å gi den et julete preg. Denne oppskriften er enkel å følge og gir ca. 12 kakestykker av den nydelige julepavlovaen.

Slik gjør du

 • 1

  Sett stekeovnen på 140° C (over- og undervarme). Pisk marengsmiks og 1,5 dl vann sammen i en mikser på høy hastighet i ca. 10 minutter til du får en tykk og blank marengs.

 • 2

  Sprøyt eller legg marengs i en sirkelform på et bakepapirkledd stekebrett, gjerne med en ring tegnet på forhånd. Bruk en skje til å lage en fordypning i midten og en kant rundt hver marengs. Disse kan du fylle med vaniljekrem og bær når de er stekt og avkjølt.

 • 3

  Stek på midterste rille ca. 60 minutter. Følg med slik at marengsen ikke blir brun på toppen, legg evt. et bakepapir over slik at du hindrer dette.

 • 4

  Plasser den avkjølte marengsbunnen på et fat. Pisk kremfløte til krem og bland inn litt av den i vaniljekrem for å myke den opp. Vend resten av kremen forsiktig inn i vaniljekremblandingen med en slikkepott. Fordel kremen over marengsbunnen like før servering.

 • 5

  Pynt pavlovakransen med røde bær som rips, jordbær, bringebær og moreller og legg på noen kristtornblad for å gi den et julete preg.

Dette trenger du