Pynt
3,00 dlkremfløte3,00 dlvaniljekrem1,00 begerbringebær1,00 begerrips1,00 begerjordbærHvis du vil imponere gjestene dine med en julete og frisk dessert, kan du prøve å lage en julepavlova. Den har en sprø og myk marengsbunn som du kan bake på forhånd, og en deilig krem- og vaniljefyll som du kan piske sammen rett før servering. Du kan pynte kaken med røde bær som rips, jordbær, bringebær og moreller, og legg på noen kristtornblad for å gi den et julete preg. Denne oppskriften er enkel å følge og gir ca. 12 kakestykker av den nydelige julepavlovaen.
Slik gjør du
- 1
Sett stekeovnen på 140° C (over- og undervarme). Pisk marengsmiks og 1,5 dl vann sammen i en mikser på høy hastighet i ca. 10 minutter til du får en tykk og blank marengs.
- 2
Sprøyt eller legg marengs i en sirkelform på et bakepapirkledd stekebrett, gjerne med en ring tegnet på forhånd. Bruk en skje til å lage en fordypning i midten og en kant rundt hver marengs. Disse kan du fylle med vaniljekrem og bær når de er stekt og avkjølt.
- 3
Stek på midterste rille ca. 60 minutter. Følg med slik at marengsen ikke blir brun på toppen, legg evt. et bakepapir over slik at du hindrer dette.
- 4
Plasser den avkjølte marengsbunnen på et fat. Pisk kremfløte til krem og bland inn litt av den i vaniljekrem for å myke den opp. Vend resten av kremen forsiktig inn i vaniljekremblandingen med en slikkepott. Fordel kremen over marengsbunnen like før servering.
- 5
Pynt pavlovakransen med røde bær som rips, jordbær, bringebær og moreller og legg på noen kristtornblad for å gi den et julete preg.