Julens grønnkålsalat

Det er flott å ha litt forskjellig tilbehør til julens herremåltider. Denne grønnkålsalaten er helt nydelig, og litt annerledes.

15 min

Ingredienser

( 4 porsjoner )

200 g grønnkål

2 stk røde epler

0,5 stk rødløk

2 stk appelsiner

1 håndfull valnøtter

0,5 stk granateple

Dressing:

2 ss Grov sennep

1 ss Eddik 7% Klar

3 ss rapsolje

0,5 dl vann

Fremgangsmåte

1. Kok opp vann med litt salt og tilsett grønnkål, kuttet i strimler. Kok opp igjen og hell deretter straks av vannet. Damp kålen godt. Kutt epler med skall og rødløk i tynne båter. Skjær bort skall og hinner fra appelsinene og del dem i fileter eller biter.

2. Bland epler og løk med lun kål. Vend inn appelsinbiter og grovhakkede valnøtter. Bank granateplet lett i bordet og del det i to. Bruk en skje og ta ut frøene.

3. Rør sammen sennep, hvitvinseddik, olje og vann. Smak til med salt og pepper og gjerne litt honning. Drypp dressingen over salalaten og dryss garanteplefrø over det hele. Server!