Oppskrifter / Dessert

Julemuffins

50 min Enkel
Til 12 porsjoner
1,00 poseTORO lyse muffins 331g1,50 dlvann1,00 dlflytende margarin1,00 poseTORO Glasurmiks til ostekrem 126g125,00 gkremost naturell50,00 gromtemperert smør

Pynt

1,00 posemarshmallows1,00 pkSaltstenger50,00 gSmeltet kokesjokolade1,00 stkGulrot

Julemuffins formet som snømenn er noe som garantert får gjestene til å smile! Lyse muffins forkledd som søte små snømenn toppet med fløyelsmyk ostekremglasur og marshmallows. Bedre blir det ikke! De er superenkle å lage og passer perfekt som aktivitet på juleverkstedet eller til vennekvelden.

Slik gjør du

 • 1

  Sett stekeovnen på 200 °C (over- og undervarme). Ta smøret til glasuren ut av kjøleskapet og del i terninger så det rekker å bli romtemperert og mykt til det skal brukes.

 • 2

  Rør sammen til en jevn røre: – Muffinsmiks, 1,5 dl vann og 1 dl flytende margarin (eller 100 g smeltet smør). Sett frem 12 mellomstore muffinsformer. Muffinsene holder bedre formen og blir finere om du bruker muffinsbrett, men de smaker like godt med bare muffinsformer. Fyll formene ¾ fulle ved hjelp av to spiseskjeer eller en isskje. Stek muffinsene på midterste rille i ca. 15 minutter. Sjekk om muffinsene er ferdig stekt mot slutten av steketiden, ved bruk av en kakenål e.l. Er nålen uten flytende røre er muffinsene ferdig. Avkjøl muffinsene på rist. Lag glasur mens muffinsene avkjøler seg.

 • 3

  Bland sammen: – Glasurmiks, 125 g kremost naturell og 50 g mykt smør og pisk med mikser til glasuren får en kremaktig konsistens. Er ikke smøret mykt vil du få smørklumper i glasuren. Skjer det, lar du glasuren stå til den kan røres helt glatt.

 • 4

  Smelt sjokolade i vannbad og ha i en sprøytepose. Klipp et lite hull i tuppen av sprøyteposen og tegn øyne og munn på marshmallowsene. Skjær små spisse trekanter av gulroten og stikk inn i marshmallowsene som nese. Fordel kremostglasuren på muffinsene med en skje eller med en sprøytepose og sett en marshmallow på toppen av hver muffins. Brekk saltstenger i to og stikk dem inn i sidene på muffinsene som armer. Spøyt tre små knapper av den smeltede sjokoladen i glasuren på muffinsene og smil til de søte små smømannmuffinsene dine

Dette trenger du