Oppskrifter / Dessert

Julekulecookies

50 min Enkel
Til 16 porsjoner
1,00 poseTORO Cookies double chocolate 286g1,00 stkegg3,00 ssolje (f.eks rapsolje)

Pynt

1,00 poseNon Stop1,00 pkkonditorfarger1,00 pkmelis1,00 pkpolkastenger

Julekulecookies er en spiselig gave som passer perfekt til jul. De er enkle å lage og passer som en morsom aktivitet på juleverkstedet for både store og små. Pynten kan varieres i det uendelige, så her er det bare kreativiteten som setter grenser.

Slik gjør du

  • 1

    Sett stekeovnen på 175 °C (over- og undervarme). Bland og kna sammen: Cookiesmiks, 1 egg og 3 ss olje. Deigen skal være fast, så du skal kunne kna deigen helt sammen. Går ikke det tilsetter du litt mer olje.

  • 2

    Bruk to teskjeer til å lage 16 små emner som legges på et bakepapirkledd stekebrett Emnene skal ikke trykkes flate og du må ha litt plass mellom hver, da de vil bre seg utover når de stekes. Stek på midterste rille i ca. 10 minutter.

  • 3

    La cookiesene avkjøles litt før du tar dem av stekebrettet. De vil være myke når du tar dem ut, men stivner etter hvert. Pynt med melisglasur (bland melis og noe dråper vann til tykk glasur) og NonStop© i ulike farger. Cookiesene vil bevare mykheten i kjernen i 1-2 dager, men blir litt sprøere julekjeks etter hvert. Oppbevarer dem i lufttett kakeboks og del med dem du er glad i.

Dette trenger du