Oppskrifter / Dessert

Julecookies

50 min Enkel
Til 16 porsjoner
1,00 poseTORO Cookies double chocolate 286g1,00 stkegg3,00 ssolje (f.eks rapsolje)

Pynt

1,00 pkmelis1,00 poseNon Stop1,00 pkkonditorfarger

Julecookies er spiselige gaver som du kan gi til dem som har alt i julen. De er enkle og lage og passer perfekt som aktivitet på juleverksted for store og små. Pynten kan varieres til det uendelige så her er det bare kreativiteten som setter begrensninger. Oppskriften gir cirka 16 små cookies (se tips).

Slik gjør du

  • 1

    Sett stekeovnen på 175 °C (over- og undervarme). Bland og kna sammen: – Cookiesmiks, 1 egg og 3 ss olje. Deigen skal være fast, så du skal kunne kna deigen helt sammen. Går ikke det tilsetter du litt mer olje.

  • 2

    Kle en stekeplate med bakepapir. Bruk to teskjeer til å lage 16 små emner. Ta en liten del av deigen ved bruk av den ene teskjeen. Løsne deigen fra teskjeen og sett den på stekeplaten ved hjelp av den andre teskjeen. Emnene skal ikke trykkes flate og du må ha litt plass mellom hver, da de vil bre seg utover når de stekes. Stek på midterste rille i ca. 10 minutter.

  • 3

    La cookiesene avkjøles litt før du tar dem av stekebrettet. De vil være myke når du tar de ut, men stivner etter hvert. Pynt med melisglasur (bland melis og noe dråper vann til tykk glasur) og NonStop© i ulike farger. Cookiene vil bevare mykheten i kjernen i 1-2 dager, men blir litt sprøere julekjeks etterhvert. Oppbevarer dem da i lufttett kakeboks og del med dem du er glad i.

Dette trenger du