Søk

Julecookies

Ingredienser til 18 porsjoner

Her får du oppskriften på julecookies med deilig sjokolade, julekjeksene passer perfekt til den som har alt. Putt dem et norgesglass og dekorerer med en sløyfe, så har du koselige hjemmelagde gaver som garantert vil settes pris på. Oppskriften gir cirka 16 små cookies (se tips).

Her får du oppskriften på julecookies med deilig sjokolade, julekjeksene passer perfekt til den som har alt. Putt dem et norgesglass og dekorerer med en sløyfe, så har du koselige hjemmelagde gaver som garantert vil settes pris på. Oppskriften gir cirka 16 små cookies (se tips).

Slik gjør du:

  1. 1Sett stekeovnen på 175 °C (ved varmluft 165 °C). Rør sammen 1 egg og 3 ss smeltet smør (eller olje) og tilsett posens innhold. Bland ved hjelp av en slikkepott. Deigen skal være fast, så du skal kunne kna deigen helt sammen. Går ikke det tilsetter du litt mer smeltet smør.
  2. 2Kle en stekeplate med bakepapir. Bruk så to teskjeer til å lage 16 små emner. Ta en liten del av deigen ved bruk av den ene teskjeen. Løsne deigen fra teskjeen og sett den på stekeplaten ved hjelp av den andre teskjeen. Emnene skal ikke trykkes flate og du må ha litt plass mellom hver, da de vil bre seg utover når de stekes.
  3. 3Trykk 5-8 røde og grønne non-stop forsiktig ned i hver cookie. De ser ut som de ligger for tett, men vil fordeles utover når cookiene stekes. Stek på midterste rille i ca. 10 minutter.
  4. 4La de avkjøles litt før du tar dem av stekebrettet. De vil være myke når du tar de ut, men stivner etter hvert. Cookiene vil bevare mykheten i kjernen i 1-2 dager, men blir litt sprøere julekjeks etterhvert og vil kunne oppbevares som det mye lenger. Oppbevar i lufttett boks og gi til led noen du er glad i.

TORO Baketips

Fordel deigen på 9 emner hvis du ønsker store cookies.