Julecookies

30 min Enkel
Til 18 porsjoner
1,00 poseTORO Cookies double chocolate 286g1,00 stkegg3,00 ssolje1,00 poseNon-stop

Her får du oppskriften på julecookies med deilig sjokolade, julekjeksene passer perfekt til den som har alt. Putt dem et norgesglass og dekorerer med en sløyfe, så har du koselige hjemmelagde gaver som garantert vil settes pris på. Oppskriften gir cirka 16 små cookies (se tips).

Slik gjør du

  • 1

    Sett stekeovnen på 175 °C (over- og undervarme. Bland og kna sammen: – Cookiesmiks, 1 egg og 3 ss olje. Deigen skal være fast, så du skal kunne kna deigen helt sammen. Går ikke det tilsetter du litt mer olje.

  • 2

    Kle en stekeplate med bakepapir. Bruk to teskjeer til å lage 16 små emner. Ta en liten del av deigen ved bruk av den ene teskjeen. Løsne deigen fra teskjeen og sett den på stekeplaten ved hjelp av den andre teskjeen. Emnene skal ikke trykkes flate og du må ha litt plass mellom hver, da de vil bre seg utover når de stekes.

  • 3

    Trykk 5-8 røde og grønne non-stop forsiktig ned i hver cookie. De ser ut som de ligger for tett, men vil fordeles utover når cookiene stekes. Stek på midterste rille i ca. 10 minutter.

  • 4

    La de avkjøles litt før du tar dem av stekebrettet. De vil være myke når du tar de ut, men stivner etter hvert. Cookiene vil bevare mykheten i kjernen i 1-2 dager, men blir litt sprøere julekjeks etterhvert. Oppbevar i lufttett boks og gi til noen du er glad i.

Dette trenger du