Hvit blomkålpizza med kylling, squash, paprika
En grønnere middag
- Ca. en halv time
- Enkel

Å blande grønnsaker inn i bakst gir ikke bare nye smaker, det gjør det samtidig enklere å få i seg flere grønnsaker. Har du en halv brokkoli eller blomkål er det bare å raspe i vei over deigen. I denne oppskriften har vi brukt blomkål i en hvit pizza og toppet den med smakfull kylling, squash og paprika.
Bunn:
- 1,00 pose TORO Pizzabunn 370 g
- 0,50 stk blomkål, kjørt i stavmikser/food prossessor
- 1,50 dl vann
Fyll:
- 1,00 pose TORO Pizzasaus Hvit 30x28g
- 1,50 dl vann
- 3,00 ss creme fraiche
- 400,00 g kyllingfilet
- 2,00 ss provencekrydder
- 0,25 stk squash
- 0,50 stk paprika
- 150,00 g revet ost
Topping:
- 50,00 g parmesan
- 50,00 g ruccola
Å blande grønnsaker inn i bakst gir ikke bare nye smaker, det gjør det samtidig enklere å få i seg flere grønnsaker. Har du en halv brokkoli eller blomkål er det bare å raspe i vei over deigen. I denne oppskriften har vi brukt blomkål i en hvit pizza og toppet den med smakfull kylling, squash og paprika.
Slik gjør du:
- 1
Pizzabunn: Kjør blomkålen finkornet i en stavmikser/food processor. Eventuelt riv på et råkostjern. Bland melblandingen sammen med blomkål og lunkent vann. Del deigen i to emner og form til avlange pizzaer.
- 2
Rør sammen sauspose, vann og creme fraiche. Skjær kyllingfiletene i strimler og stek med provencekrydder til gjennomstekt. Kutt opp squash og paprika i skiver.
- 3
Fordel den hvite sausen utover bunnene. Fortsett med revet ost, stekt kylling, squash og paprika.
- 4
Stek pizzaene midt i ovnen på 225 grader i 12-15 minutter. Topp med høvlet parmesan og ruccola like før servering.