Oppskrifter / Middag

Hjemmelaget lapskaus

45 min Middels
Til 6 porsjoner
1,00 begerTORO Oksefond 112g1,00 kgstorfekjøtt, høyrygg eller bog1,00 stkløk1,00 lvann10,00 stkpoteter, store3,00 stkgulrøtter, store0,50 stkkålrot1,00 stksellerirot, liten1,00 stkpersillerot1,00 stkpurre3,00 sssoyasaus

Lapskaus er god norsk tradisjonsmat, og en varmende middagsrett for kjølige kvelder. På høsten er rotgrønnsakene ekstra smaksrike og gir flotte høstfarger til lapskausblandingen.

Slik gjør du

  • 1

    Skjær rent kjøtt og løk i ca. 1 cm store terninger. Brun det godt hver for seg i varm panne med litt smør, men kjøttet bør du steke i flere omganger. Da blir det best resultat. Krydre med salt og pepper og ha det hele over i en stor kjele. Kok ut pannen med vann mellom hver gang og hell kraften i kjelen. Sett kjelen på platen, hell i litt mer vann så det dekker kjøttet og kok opp.

  • 2

    Skrell poteter og grønnsaker. Skjær dem i like store terninger som kjøttet og tilsett dem i gryten, men vent med purren. Fyll opp med vann, slik at det nesten dekker terningene. Kok opp å la det trekke uten lokk, til alt er mørt, ca. 20 min.

  • 3

    Tilsett purre og rør den inn i lapskausen. Smak til med buljong, soyasaus, salt og pepper. Sett gryten på bordet og server flatbrød og tyttebærsyltetøy til. Fantastisk god mat!

Dette trenger du