Søk

Hjemmelaget lapskaus

Ingredienser til 6 porsjoner

Lapskaus er god norsk tradisjonsmat, og en varmende middagsrett for kjølige kvelder. På høsten er rotgrønnsakene ekstra smaksrike og gir flotte høstfarger til lapskausblandingen.

  • 1,00 beger TORO Oksefond 112 g
  • 1,00 kg storfekjøtt, høyrygg eller bog
  • 1,00 stk løk
  • 1,00 l vann
  • 10,00 stk poteter, store
  • 3,00 stk gulrøtter, store
  • 0,50 stk kålrot
  • 1,00 stk sellerirot, liten
  • 1,00 stk persillerot
  • 1,00 stk purre
  • 3,00 ss soyasaus

Lapskaus er god norsk tradisjonsmat, og en varmende middagsrett for kjølige kvelder. På høsten er rotgrønnsakene ekstra smaksrike og gir flotte høstfarger til lapskausblandingen.

Slik gjør du:

  1. 1Skjær rent kjøtt og løk i ca. 1 cm store terninger. Brun det godt hver for seg i varm panne med litt smør, men kjøttet bør du steke i flere omganger. Da blir det best resultat. Krydre med salt og pepper og ha det hele over i en stor kjele. Kok ut pannen med vann mellom hver gang og hell kraften i kjelen. Sett kjelen på platen, hell i litt mer vann så det dekker kjøttet og kok opp.
  2. 2Skrell poteter og grønnsaker. Skjær dem i like store terninger som kjøttet og tilsett dem i gryten, men vent med purren. Fyll opp med vann, slik at det nesten dekker terningene. Kok opp å la det trekke uten lokk, til alt er mørt, ca. 20 min.
  3. 3Tilsett purre og rør den inn i lapskausen. Smak til med buljong, soyasaus, salt og pepper. Sett gryten på bordet og server flatbrød og tyttebærsyltetøy til. Fantastisk god mat!

Produkt