Hjemmelaget lapskaus

Lapskaus er god norsk tradisjonsmat, og en varmende middagsrett for kjølige kvelder. På høsten er rotgrønnsakene ekstra smaksrike og gir flotte høstfarger til lapskausblandingen.

45 min

Ingredienser

( 6 porsjoner )

1 beger Oksefond

1 kg storfekjøtt, høyrygg eller bog

1 stk løk

1 l vann

10 stk poteter, store

3 stk gulrøtter, store

0,5 stk kålrot

1 stk sellerirot, liten

1 stk persillerot

1 stk purre

3 ss soyasaus

Fremgangsmåte

1. Skjær rent kjøtt og løk i ca. 1 cm store terninger. Brun det godt hver for seg i varm panne med litt smør, men kjøttet bør du steke i flere omganger. Da blir det best resultat. Krydre med salt og pepper og ha det hele over i en stor kjele. Kok ut pannen med vann mellom hver gang og hell kraften i kjelen. Sett kjelen på platen, hell i litt mer vann så det dekker kjøttet og kok opp.

2. Skrell poteter og grønnsaker. Skjær dem i like store terninger som kjøttet og tilsett dem i gryten, men vent med purren. Fyll opp med vann, slik at det nesten dekker terningene. Kok opp å la det trekke uten lokk, til alt er mørt, ca. 20 min.

3. Tilsett purre og rør den inn i lapskausen. Smak til med buljong, soyasaus, salt og pepper. Sett gryten på bordet og server flatbrød og tyttebærsyltetøy til. Fantastisk god mat!

Serveres med:

1320

2059

Tips: