Hjemmelaget kryddersmør

10 min Enkel
Til 4 porsjoner
0,50 kgmeierismør, mykt2,00 stkhvitløksbåter2,00 sspresset sitronsaft1,00 tsTORO Krydderiet Gressløk 5g1,00 tsTORO Krydderiet Oregano 10g0,50 tsTORO Krydderiet Sitronpepper 95g1,00 håndfullfrisk persille

Lag en stor porsjon og sett kaldt, enten i kjøleskapet eller i fryseboksen. Supert å bruke på alt av grillet mat gjennom sommeren, smøre på brød eller legge i en bakt potet.

Slik gjør du

  • 1

    Kjør alle ingrediensene sammen i en foodprocessor. Kjør det godt, slik at krydderet blir godt hakket og persillen gjør smøret lett grønt. Ha litt i en bolle som kan serveres straks.

  • 2

    Resten av kryddersmøret: Fordel smøret på et matpapir/bakepapir – som en lang pølse og rull dette stramt sammen. Vri endene hver sin vei. Settes kaldt frem til servering. Pakk ut, skjær den lange kryddersmørpølsen i skiver og legg på fat. Eller du kan ha kryddersmøret i en sprøytepose og sprøyte små porsjoner på en plastkledd tallerken. Settes kaldt frem til servering. Porsjonssmøret løsnes lett fra plasten og kan legges direkte på fat.

  • 3

    Forandring fryder: Ønsker du mere farge og eller smak i smøret, er det lekkert og godt å blande inn finhakket rød paprika, andre friske urter om du har, mais, en klype havsalt osv. Du kan også fylle smøret i røde lange paprika og sette det kaldt. Skjæres i skiver ved servering

Dette trenger du