Oppskrifter / Dessert

Halloweenmuffins

40 min Enkel
Til 12 porsjoner
1,00 poseTORO lyse muffins 331g1,50 dlvann1,00 dlflytende margarin12,00 stkmuffinsformer

Pynt

1,00 stksmeltet sjokolade

Glasur

2,00 dlmelis2,00 ssvann1,00 stkoransje konditorfarge

Hvis du vil lage noen skremmende gode muffins til halloween, kan du prøve disse. Muffinsene er både saftige og smakfulle og har en spennende fargekombinasjon av svart og oransje. Svart og oransje er typiske halloweenfarger, som symboliserer mørket og lyset, døden og livet, frykten og gleden. Disse muffinsene vil garantert imponere både store og små til halloween. Når naboer, venner eller familie kommer på døren utkledd som monstere kan de deles ut som en spiselig overraskelse. Denne oppskriften gir ca. 12 farlig gode muffins.

Slik gjør du

 • 1

  Sett stekeovnen på 200 °C (over- og undervarme).

 • 2

  Rør sammen til en jevn røre: – Muffinsmiks, 1,5 dl vann og 1 dl flytende margarin (eller 100 g smeltet smør).

 • 3

  Sett frem 12 mellomstore muffinsformer (for enda finere muffinser bruk gjerne muffinsbrett, eller du kan bruke to muffinsformer oppi hverandre). Fyll formene ¾ fulle ved hjelp av en isskje eller en annen stor skje. Stek muffinsene på midterste rille i ca. 15 minutter. Mot slutten av steketiden sjekker du om muffinsene er ferdige, ved bruk av en kakenål e.l. Er nålen uten flytende røre er muffinsene ferdig. Lag glasur mens muffinsene avkjøles.

 • 4

  Bland sammen melis og vann til melisglasuren får passe konsistens. Ta litt og litt konditorfarge i glasuren til du har fått ønsket farge. Tips! For mer kontroll på fargen kan det være lurt å ta litt glasur til side som du blander med konditorfargen. Tilsett så litt og litt av den fargede glasuren med resten av glasuren. Fordel glasuren over muffinsene med en skje.

 • 5

  Bruk en dekorpenn (kan kjøpes på Jernia) eller smeltet sjokolade (i en plastpose med hull i et hjørne) for å lage skumle Halloween-figurer

Dette trenger du