Oppskrifter / Dessert

Halloweenmuffins

40 min Enkel
Til 12 porsjoner
1,00 poseTORO lyse muffins 331g1,50 dlvann1,00 dlflytende margarin12,00 stkmuffinsformer

Glasur

2,00 dlmelis2,00 ssvann

Halloween muffins er skremmende gode! Svart og oransje er blitt typiske halloweenfarger. De representerer natt og mørke makter og gresskar og markens grøde. Fargene går ofte igjen når man pynter til halloween, og fungerer også utmerket som spiselig dekor på halloweenmuffins. Om du skal imponere med noe spiselig på Halloween, anbefaler vi deg å lage disse halloweenmuffinsene. De vil garantert lyse opp, og kan deles ut som en fargerik og spiselig overraskelse. Denne oppskriften gir ca. 12 farlig gode muffins.

Slik gjør du

 • 1

  Sett stekeovnen på 200 °C (over- og undervarme).

 • 2

  Rør sammen til en jevn røre: – Muffinsmiks, 1,5 dl vann og 1 dl flytende margarin (eller 100 g smeltet smør).

 • 3

  Sett frem 12 mellomstore muffinsformer. De fineste muffinsene får du om du bruker muffinsbrett, men det går også fint uten. Om du ikke bruker muffinsform, anbefaler vi å bruke to muffinsformer. Fyll formene ¾ fulle ved hjelp av to spiseskjeer eller en isskje. Stek muffinsene på midterste rille i ca. 15 minutter. Mot slutten av steketiden sjekker du om muffinsene er ferdige, ved bruk av en kakenål e.l. Er nålen uten flytende røre er muffinsene ferdig. Lag glasur mens muffinsene avkjøles.

 • 4

  Bland sammen melis og vann til melisglasuren får passe konsistens. Ta litt og litt konditorfarge i glasuren til du har fått ønsket oransjefarge. Et tips kan være å ta litt glasur til side som du blander med konditorfargen. Tilsett så litt og litt av den fargede glasuren med resten av glasuren. På denne måten vil du få bedre kontroll på fargen. Fordel glasuren over muffinsene med en skje.

 • 5

  Bruk en dekorpenn (kan kjøpes på Jernia) eller smeltet sjokolade (i en plastpose med hull i et hjørne) for å lage skumle Halloween-figurer

Dette trenger du