Oppskrifter / Dessert

Halloweenkake

45 min Enkel
Til 12 porsjoner
100,00 gsmeltet smør eller margarin1,00 stkegg1,00 dlvann1,00 poseTORO Brownies 552 g

Ostekremglasur

1,00 pkkremost naturell (125g)50,00 gromtemperert smør
Warning: Attempt to read property «results» on array in /srv/web1/torov2/toro.no/wp-content/themes/toro-live/blocks/recipes/pb-recipe-content.php on line 94

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /srv/web1/torov2/toro.no/wp-content/themes/toro-live/blocks/recipes/pb-recipe-content.php on line 94

Warning: Attempt to read property «entity_type_name» on null in /srv/web1/torov2/toro.no/wp-content/themes/toro-live/blocks/recipes/pb-recipe-content.php on line 94

Warning: Attempt to read property «raw» on null in /srv/web1/torov2/toro.no/wp-content/themes/toro-live/blocks/recipes/pb-recipe-content.php on line 94

På jakt etter oppskrift på en enkel og skummel halloweenkake? Da bør du prøve denne oppskriften! Denne kaken med spindelvev som både ser imponerende skummel ut og smaker kjempegodt.

Slik gjør du

 • 1

  Ta smøret og kremosten ut av kjøleskapet i god tid så det rekker å bli mykt. Det er essensielt for å unngå klumper i glasuren.

 • 2

  Sett stekeovnen på varmluft 165 °C. Rør sammen 1 egg, 1 dl vann og 100 gram smeltet smør. Bland sammen med posens innhold og rør til en jevn, tykk røre.

 • 3

  Bruk en rund form på ca 24 cm i diameter. Smør formen og legg bakepapir i bunnen. Fordel røren jevnt ved hjelp av en slikkepott. Stek så på midterste rille i 30-35 minutter. Alle ovner er forskjellige så følg med mot slutten av steketiden.

 • 4

  Avkjøl kaken i formen. Mens kaken avkjøles lager du glasuren.

 • 5

  Bland posen med ostekremglasur og tilsett det myke smøret. Bland godt med en visp til det korner seg. Tilsett så kremosten. For ekstra luftig glasur kan du bruke kjøkkenmaskin med visp, da får du maksimalt med luft inn i glasuren så den blir luftig og fløyelsmyk. Ha ostekremen i en brødpose eller ziplock pose og klipp et lite hull i det ene hjørnet.

 • 6

  Legg kaken opp ned på et fat og trekk forsiktig av bakepapiret. Påfør glasuren i en spiral der du starter i midten og jobber deg utover prøv å få sirklene nærme hverandre, men med litt avstand slik at de ikke kommer nær hverandre. Restene av glasuren kan du bruke til muffins, på pannekaker eller på en gulrotkake. Bruk noe tynt som baksiden av en teskje, en fyrstikk eller et grillspyd til å trekke linjer ut fra midten av kaken slik at glasuren danner et spindelvev.

Dette trenger du