Oppskrifter / Dessert

Spindelvevkake til Halloween

45 min Enkel
Til 12 porsjoner
1,00 poseTORO Brownies 552g1,00 dlvann1,00 stkegg1,00 dlflytende margarin1,00 poseTORO Glasurmiks til ostekrem 126g50,00 gmykt, romtemperert smør125,00 gkremost naturell

Halloween er en tid for å lage skumle og imponerende kaker, som du kan overraske og glede gjestene dine med. En av de mest populære kakene til halloween er spindelvevkake, som ser ut som et stort spindelvev. Denne kaken er ikke bare flott å se på, men også kjempegod å spise. Kaken er laget av TORO Brownies som bunn og spindelvevet er laget av TORO ostekrem. God halloweenfeiring!

Slik gjør du

 • 1

  Ta smøret og kremosten ut av kjøleskapet i god tid så det rekker å bli mykt. Det er viktig for å unngå klumper i glasuren.

 • 2

  Sett stekeovnen på varmluft 165 °C (over- og undervarme 175 °C). Bland lett sammen med slikkepott til en jevn røre: browniesmiks, 1 egg, 1 dl vann og 1 dl flytende margarin (eller 100 g smeltet smør).

 • 3

  Bruk en rund form ca. 24-26 cm i diameter. Smør formen og legg bakepapir i bunnen. Fordel røren jevnt ved hjelp av en slikkepott. Stek så på midterste rille i 30-35 minutter. Alle ovner er forskjellige så følg med mot slutten av steketiden. Avkjøl kaken i formen.

 • 4

  Mens kaken avkjøles lager du glasuren. Pisk til luftig krem, ca. 5 min i mikser: Glasurmiks, 125 g kremost naturell og 50 g mykt, romtemperert smør.

 • 5

  Ha ostekremen i en sprøytepose eller plastpose og klipp et lite hull i det ene hjørnet.

 • 6

  Legg kaken opp ned på et kakefat og trekk forsiktig av bakepapiret. Sprøyt glasuren i en spiral der du starter i midten og jobber deg utover, prøv å få sirklene nærme hverandre, men med litt avstand slik at de ikke kommer borti hverandre. Bruk en tynn pinne f.eks en fyrstikk eller et grillspyd til å trekke linjer ut fra midten av kaken slik at glasuren danner et spindelvev. Resten av glasuren kan du ha i en skål og servere ved siden av kaken, ostekrem smaker nydelig sammen med brownies.

Dette trenger du