Oppskrifter / Dessert

Halloween Boller

90 min Enkel
Til 14 porsjoner
2,00 posehel kanelstang1,00 stksammenpisket egg til pensling50,00 gsmeltete smør3,00 dlvann1,00 poseTORO Boller 600g

Halloween boller er skremmende god gjærbaskt! Denne bolleoppskriften passer perfekt når man ønsker en liten kreativ variant av hveteboller til Halloween-feiringen i Oktober. Denne herlige varianten av de klassiske hvetebollene vil garantert falle i smak hos både store og små. De er perfekte til kveldskosen eller til å dele ut til små monstre som ringer på døren og roper «Knask eller knep?».

Slik gjør du

 • 1

  1. Tøm posens innhold i bakebollen. Smelt smøret og tilsett 3 dl vann. Væsken skal være ca. 40 °C. Tilsett væsken i det tørre og elt deigen i ca. 5 minutter i kjøkkenmaskin på middels hastighet. Har du ikke kjøkkenmaskin kan du elte for hånd i 8-10 minutter. Elt til deigen blir smidig. Lang og god elting er bakerens beste råd for perfekte boller. Dekk bollen med plastfolie og/eller et håndkle og sett den på et lunt sted (når du baker gjærbakst er det viktig at det ikke er trekk, det kan drepe gjæren). La deigen heve i 10 minutter. (Forheving hever smaken, så hev gjerne deigen i opptil 60 minutter om du har tid.)

 • 2

  Kna deigen og rull til en pølse (bruk litt olje på hendene og på bordet om deigen klisser). Del i 12-16 deler og trill ut boller. Trykk håndflaten ned mot benkeplaten mens du ruller rundt. Slipp opp vekten litt etter litt. Da blir formen på bollene fine og runde. Sett bollene på et stekebrett med bakepapir.

 • 3

  Stikk en halv kanelstang ned i midten av hver bolle. Dekk brettet med plastfolie og/eller et kjøkkenhåndkle. La bollene heve på et lunt sted i ca. 1 time. Da blir de ekstra gode!

 • 4

  Bruken saks og klipp åtte snitt inn mot kanelstangen, slik at bollen får en slags gresskarsform. Pass på å klippe langt nok inn mot midten, da bollene vil heve i ovnen. Trykk kanelstangen ned, dersom den har løftet seg under heving

 • 5

  Trykk kanelstangen ned, dersom den har løftet seg under heving

Dette trenger du