Oppskrifter / Dessert

Gresskarboller til Halloween

90 min Enkel
Til 14 porsjoner
1,00 poseTORO Boller 600g3,00 dlvann50,00 gsmeltet margarin/smør

Tilbehør

1,00 stkegg til pensling2,00 posehel kanelstang

Gresskarboller er en skremmende god gjærbakst som passer perfekt til halloweenfeiringen i oktober. Gresskarboller er en hyggelig måte å ønske de små og store monstrene som ringer på døren din og sier “Knask eller knep” velkommen. Del ut noen boller og se om du får noen skremte eller glade reaksjoner. Gresskarboller er både morsomme å lage og gode å spise. Prøv dem selv og ha en grøssende god halloween!

Slik gjør du

 • 1

  Elt 5 minutter i kjøkkenmaskin på middels hastighet (eller for hånd i 10 minutter): Bollemiks, 3 dl lunkent vann (ca. 37°C) og 50 g smeltet margarin. Dekk bollen med plastfolie og/eller et håndkle og sett den på et lunt sted. La deigen heve 5-10 minutter. (Forheving hever smaken, så hev gjerne deigen i opptil 60 minutter om du har tid.)

 • 2

  Kna deigen og rull til en pølse (bruk litt olje på hendene og på bordet om deigen klisser). Del i 12-16 deler og trill ut boller. Trykk håndflaten ned mot benkeplaten mens du ruller rundt og slipp opp vekten litt etter litt. Da blir formen på bollene fine og runde. Sett bollene på et stekebrett med bakepapir.

 • 3

  Stikk en halv kanelstang ned i midten av hver bolle. Dekk brettet med plastfolie og/eller et kjøkkenhåndkle. La bollene heve på et lunt sted i ca. 1 time. Da blir de ekstra gode!

 • 4

  Bruk en saks og klipp åtte snitt inn mot kanelstangen, slik at bollen får en slags gresskarsform. Pass på å klippe dypt nok inn mot midten, da bollene vil heve i ovnen. Trykk kanelstangen ned dersom den har løftet seg under heving.

 • 5

  Pensle bollene med sammenpisket egg og stek ved 225°C (over- og undervarme) på midterste rille ca. 8 min.

Dette trenger du