Søk

Gulrotmuffins

Ingredienser til 12 porsjoner

Gulrotmuffins er lette, saftige og enkle! Gulroten gir saftighet til baksten og kombinasjonen av den myke konsistensen og litt krydrede smaken gjør at mange har dette som sin store favoritt. Du kan også pynte med litt revet gulrot på toppen! For 12 av verdens beste gulrotmuffins gjør du slik:

Gulrotmuffins er lette, saftige og enkle! Gulroten gir saftighet til baksten og kombinasjonen av den myke konsistensen og litt krydrede smaken gjør at mange har dette som sin store favoritt. Du kan også pynte med litt revet gulrot på toppen! For 12 av verdens beste gulrotmuffins gjør du slik:

Slik gjør du:

  1. 1Ta smøret til glasuren ut av kjøleskapet (gjerne kvelden før). Del eventuelt smøret i terninger så det raskere får romtemperatur. Sett stekeovnen på 180°C (ved varmluft 170°C).
  2. 2Rør sammen 2 dl vann og 1 dl nøytral olje. Bland med posens innhold og rør til en jevn røre. Rør inn to finraspede gulrøtter. Fordel røren i ca. 16 små eller 8 store muffinsformer. Stek på midterste rille i ca. 12 minutter. Følg med mot slutten av steketiden. Stikk en kakenål el. i midten av muffinsen. Kommer den ut igjen uten deig er kaken ferdig. Ta muffinsene ut av ovnen og la de avkjøle seg på rist, imens lager du ostekremen.
  3. 3Pisk sammen 125g kremost naturell og 50g mykt, romtemperert smør. Tilsett posen med glasurmiks til ostekrem og pisk til en kremaktig konsistens (bruk gjerne kjøkkenmaskin med hjulvisp). Ps. Er ikke smøret i romtemperatur vil du få smørklumper i glasuren. Skjer det lar du glasuren stå til den kan røres glatt.
  4. 4Fordel glasuren over de avkjølte muffinsene ved hjelp av en teskje. Grov rasp 2 gulrøtter og legg litt revet gulrot på toppen av hver muffins med glasur.

Produkt

TORO Baketips  1

Gulrotmuffins er melkefri ved bruk av melkefri margarin og melkefri kremost i glasuren.

TORO Baketips  2

Når man finrasper gulrøttene som blandes inn i deigen blir resultatet enda saftigere enn dersom du grovrasper dem, husk derfor å bruke den siden av rivjernet med små hull. Vil du at gulrotbitene skal være mer synlige kan du grov-raspe gulrøttene.