Gulrotmuffins

Visste du at gulrotkakedeig like fint kan brukes til muffins? Om du vil kalle det porsjonskaker eller gulrotmuffins er opp til deg, men de er flotte å servere og smaker himmelsk godt og saftig. Gulroten gir saftighet til baksten og kombinasjonen av den myke konsistensen og litt krydrede smaken gjør at mange har dette som sin store favoritt. Pynter du med litt revet gulrot på toppen kommer man skikkelig i høststemning av å servere disse gulrotmuffinsene.

30 min

Ingredienser

( 4 porsjoner )

1 pose Bakemiks til Gulrotkake

2 stk gulrøtter, fint raspet

2 dl vann

1 dl nøytral olje (raps eller solsikke)

Ostekremglasur:

1 pose Glasurmiks til Ostekrem

125 g kremost naturell

50 g smør, romtemperert

Pynt:

2 stk gulrøtter, grovt raspet

Fremgangsmåte

1. Ta smøret til glasuren ut av kjøleskapet (gjerne kvelden før). Del eventuelt smøret i terninger så det raskere får romtemperatur. Sett stekeovnen på 180°C (ved varmluft 170°C).

2. Rør sammen 2 dl vann og 1 dl nøytral olje. Bland med posens innhold og rør til en jevn røre. Rør inn to finraspede gulrøtter. Fordel røren i ca. 16 små eller 8 store muffinsformer. Stek på midterste rille i ca. 12 minutter. Følg med mot slutten av steketiden. Stikk en kakenål el. i midten av muffinsen. Kommer den ut igjen uten deig er kaken ferdig. Ta muffinsene ut av ovnen og la de avkjøle seg på rist, imens lager du ostekremen.

3. Pisk sammen 125g kremost naturell og 50g mykt, romtemperert smør. Tilsett posen med glasurmiks til ostekrem og pisk til en kremaktig konsistens (bruk gjerne kjøkkenmaskin med hjulvisp). Ps. Er ikke smøret i romtemperatur vil du få smørklumper i glasuren. Skjer det lar du glasuren stå til den kan røres glatt.

4. Fordel glasuren over de avkjølte muffinsene ved hjelp av en teskje. Grov rasp 2 gulrøtter og legg litt revet gulrot på toppen av hver muffins med glasur.

Tips: