Oppskrifter / Dessert

Gulrotmuffins

30 min Enkel
Til 12 porsjoner
1,00 dlnøytral olje (raps eller solsikke)2,00 dlvann2,00 stkgulrøtter, fint raspet1,00 poseTORO Bakemiks til Gulrotkake 396g

Pynt

2,00 stkgulrøtter, grovt raspet

Ostekremglasur

50,00 gsmør, romtemperert125,00 gkremost naturell1,00 poseTORO Glasurmiks til Ostekrem 126g

Gulrotmuffins er lette, saftige og enkle! Gulroten gir saftighet til baksten og kombinasjonen av den myke konsistensen og litt krydrede smaken gjør at mange har dette som sin store favoritt. Du kan også pynte med litt revet gulrot på toppen! For 12 av verdens beste gulrotmuffins gjør du slik:

Slik gjør du

 • 1

  Ta smøret til glasuren ut av kjøleskapet (gjerne kvelden før). Del eventuelt smøret i terninger så det raskere får romtemperatur. Sett stekeovnen på 180°C (ved varmluft 170°C).

 • 2

  Rør sammen 2 dl vann og 1 dl nøytral olje. Bland med posens innhold og rør til en jevn røre. Rør inn to finraspede gulrøtter. Fordel røren i ca. 16 små eller 8 store muffinsformer. Stek på midterste rille i ca. 12 minutter. Følg med mot slutten av steketiden. Stikk en kakenål el. i midten av muffinsen. Kommer den ut igjen uten deig er kaken ferdig. Ta muffinsene ut av ovnen og la de avkjøle seg på rist, imens lager du ostekremen.

 • 3

  Pisk sammen 125g kremost naturell og 50g mykt, romtemperert smør. Tilsett posen med glasurmiks til ostekrem og pisk til en kremaktig konsistens (bruk gjerne kjøkkenmaskin med hjulvisp). Ps. Er ikke smøret i romtemperatur vil du få smørklumper i glasuren. Skjer det lar du glasuren stå til den kan røres glatt.

 • 4

  Fordel glasuren over de avkjølte muffinsene ved hjelp av en teskje. Grov rasp 2 gulrøtter og legg litt revet gulrot på toppen av hver muffins med glasur.

Dette trenger du