Gulrotkake til jul

Halve gleden ved å servere ting til jul er at man kan pynte kaker og desserter slik at de ser skikkelig julete ut. Denne gulrotkaken til jul er intet unntak. Med litt rips og sitronmelisse får man et vakkert resultat som ser ut som typisk julekristtorn. I tillegg smaker krydderne i gulrotkaken litt av jul, så at dette er en kake som er perfekt til juleselskapet eller julebordet er det ingen tvil om.

45 min

Ingredienser

( 4 porsjoner )

1 pose Bakemiks til Gulrotkake

2 stk gulrøtter (ca. 200g), fint raspet

2 dl vann

1 dl nøytral olje

Ostekremglasur::

1 pose Glasurmiks til Ostekrem

125 g kremost naturell

50 g romtemperert smør

Pynt: •Friske rips (tyttebær kan også brukes) •Blader av sitronmelisse

Fremgangsmåte

1. Ta smøret til glasuren ut av kjøleskapet (gjerne kvelden før). Del eventuelt smøret i terninger så det raskere får romtemperatur. Sett stekeovnen på 180°C (ved varmluft 170°C).

2. Rør sammen 2 dl vann og 1 dl nøytral olje. Bland med posens innhold og rør til en jevn røre. Rør inn to finraspede gulrøtter. Legg bakepapir i bunnen av en springform med diameter 22-24 cm og smør formen rundt kantene, (er springformen din mindre eller større, må du tilpasse steketiden). Fordel deigen jevnt i formen ved å riste på den. Stek på midterste rille i ca. 30 minutter. Følg med mot slutten av steketiden. Stikk en kakenål eller fyrstikk i midten av kaken. Kommer den ut igjen uten deig er kaken ferdig. Ta kaken ut av ovnen og la den avkjøle seg på rist. Mens kaken avkjøles lager du ostekremen.

3. Pisk sammen 125g kremost naturell og 50g mykt, romtemperert smør med en mikser. Tilsett posen med glasurmiks til ostekrem og pisk til en kremaktig konsistens. Ps. Er ikke smøret i romtemperatur vil du få smørklumper i glasuren. Skjer det lar du glasuren stå til den kan røres glatt.

4. Fordel glasuren over den avkjølte kaken ved hjelp av en slikkepott. Skyll ripsen og sitronmelissebladene. Lag en sirkel av rips og legg tre og tre rips sammen med to sitronmelisse blader for å få et mønster som likner på kristtorn. Server og nyt!